Ensiäiti Jenni: Uskonnosta puhutaan sitten, kun on sen aika!

Erilaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa oman tarinansa äitiydestä jakaa Riikosten perhe Helsingistä. Perheen Otto-isä on Jehovan todistaja, kun taas Jenni-äiti luterilainen – kuinka eri uskonnot näkyvät ensimmäisen tyttären Siirin elämässä?

Helsinkiläistä Riikosten perhettä siunattiin Siiri-tyttärellä kesäkuussa 2012. Siiri oli naimisissa olevan pariskunnan esikoinen. Jenniä ja Ottoa erottaa se, että toinen heistä on luterilainen, kun toinen taas Jehovan todistaja. Miten eri uskonnot näkyvät Siirin elämässä?

– Siiri on vielä niin pieni, joten emme tee hänen puolestaan suuria päätöksiä. Kun hän on isompi ja ymmärtää jo asioista, voimme puhua uskonnostakin enemmän. Sitten asioita on pakkokin käydä tarkemmin läpi, kun Siiri kasvaa, Jenni kertoo.

Tuore äiti kuitenkin kertoo, että jakson lopetuksen, eli Siirin nimiäisten jälkeen ei ole tullut kummankaan suvun suunnalta sen kummempia kommentteja uskontoon.

Suurin ero eri uskontojen perheessä on tuntunut olevan se, että Siiriä koskevat paperit on täytetty eri tavalla kuin silloin, jos kumpikin vanhempi olisi evankelis-luterilainen.

– Uskonnollisuus ei näy arjessamme, Jenni toteaa.

Perheen isä Ottokaan ei ole fanaattinen uskontonsa suhteen ja hän antaa Jennille paljon päätäntävaltaa esimerkiksi Siiriä koskevissa uskonnollisissa asioissa. Jo jaksoa kuvatessa Otto kommentoi, että vaikka hänen uskontonsa kieltää verensiirron, saisi Jenni tehdä päätöksen Siirin joutuessa sellaiseen tilanteeseen.

Kotiäidin arki on täynnä tekemistä

Jenni ja Siiri elävät arkea kotona ja päivät kuluvat hyvin, vaikkei mitään ihmeellistä tapahtuisikaan. Siiri on Jennin mukaan rauhallinen ja ihana – jopa helppo vauva!

– Käymme ulkona ja vauvajumpassa. Otto palasi lomien jälkeen töihin ja pystyttää nyt omaa yritystä. Vaikka hän on nyt enemmän töissä, olemme kuitenkin illat ja viikonloput yhdessä. Vietämme rauhallista arkea ja minun päiväni täyttyvät kotiäitiydestä.

Ainakaan toistaiseksi pariskunnalla ei ole pikaisia aikomuksia hankkia Siirille sisaruksia, asia tuntuu kuitenkin jo Jennin mukaan ajatuksen tasolla mahdolliselta.

Jakson kuvausten jälkeen Otto päätti ottaa askeleen itsenäistä työskentelyä kohtaan ja perustaa oman mainos- ja autoteippausyrityksensä.

– Ajatus muhi aikansa ja nyt yritys pyörii jo melkein täysillä, Jenni riemuitsee.

Sarja pakottaa pohtimaan omaa äitiyttään

Sarjan kuvauksia pohtiessaan Jennin on todettava, että ne avarsivat hänen maailmankatsomustaan.

– Huomasin, kun muiden , että mukana oli todella erilaisia äitejä, perheitä, tarinoita. Jokaisen perheen lähtökohta oli erilainen.

Kuvaukset pakottivat tuoreen äidin myös miettimään omaa äitiyttään tarkemmin.

– Meillä on tapana jättää moni asia viime tinkaan esimerkiksi päätösten suhteen. Huomasin sarjaa kuvatessa, että esimerkiksi omaa äitiyttään tuli pohdittua eri tavalla. Ennen kuvauksia minulla ei ollut tiettyä valmista ajatusta äitiydestä, joten jouduin harrastamaan paljon itsetutkiskelua.

Erilaiset äidit AVAlla tiistaisin klo 21.30.

Liity ohjelman faniksi Facebookissa!


Katso jakso Katsomosta!

AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja