Mainos

Ensi vuoden kalenterissa yllätyksiä

Vappu ja helatorstai osuvat samalle päivälle, kuten myös helluntai ja äitienpäivä. Työntekijät menettävät yhden vapaapäivän ja saavat lisäksi yhden työpäivän normaalivuotta enemmän.

Ensi vuoden kalenteriin mahtuu monta harvinaista yhteensattumaa. Esimerkiksi vapunpäivää ja helatorstaita vietetään samana päivänä.

Eriskummallisen tilanteen aiheuttaa pääsiäisen varhainen ajankohta, 21.-24. maaliskuuta. Siksi myös muut pääsiäiseen liittyvät juhlat ovat poikkeuksellisen varhain. Helatorstaita vietetään 40 päivää pääsiäisen jälkeen ja helluntaita 50 päivää pääsiäisen jälkeen.

Aikaisen pääsiäisen vuoksi helluntai on tänä vuonna jo 11. toukokuuta. Koska kyse on toukokuun toisesta sunnuntaista, samalla juhlitaan myös äitienpäivää.

Kaiken päälle vuosi 2008 on karkausvuosi, joten helmikuussa on yksi ylimääräinen päivä.

Pääsiäistä vietetään ensimmäisenä sunnuntaina kevätpäiväntasauksen (20.3.) jälkeisen täydenkuun jälkeen. Pääsiäispäivä on aikaisintaan 22. maaliskuuta ja viimeistään 25. huhtikuuta.

Vapun ja helatorstain päällekkäisyyden vuoksi työntekijät menettävät yhden vapaapäivän, ja lisäksi karkausvuosi tuo mukanaan yhden työpäivän normaalivuotta enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.