Ennustaako Dnepr-joen ylitys Ukrainan vastahyökkäystä? – Venäjä väittää ukrainalaisten vain ottaneen joella selfieitä

Ukrainan joukkojen kerrottiin eilen sunnuntaina ylittäneen Dnepr-joen ja edenneen sen itäpuolelle. Joukkojen siirtymisen arvioidaan olevan merkki Kiovan kauan odotetusta vastahyökkäyksestä.

Analyytikot uskovat, että jos Ukraina ryhtyy vastahyökkäykseen, päätavoitteena olisi murtautua Venäjän ja Krimin niemimaan välisen maaväylän läpi. Tämä edellyttäisi Dnepr-joen ylittämistä maan eteläosassa.

Vastauksena analyyseihin Ukrainan eteläisen operatiivisen komentokeskuksen tiedottaja Natalia Humeniuk kehotti kärsivällisyyteen.

Humeniuk ei ole vahvistanut eikä kiistänyt ISW:n raporttia. Hän sanoi, että yksityiskohtia sotilasoperaatioista Dneprin suistossa ei voida paljastaa operatiivisista ja turvallisuussyistä.

Uutistoimisto AP:n mukaan Kremlin nimittämä Hersonin alueen johtaja Vladimir Saldo kiisti Ukrainan joukkojen saaneen jalansijaa Dneprin itärannalla.

Telegram-päivityksessään Saldo sanoo Venäjän joukkojen hallitsevan aluetta täysin. Hän sanoi, että ISW:n mainitsemissa kuvissa on ukrainalaisia sabotaasiyksiköitä, jotka ovat ottaneet itsestään selfieitä joella, ennen kuin heidät pakotettiin perääntymään.

ISW:n mukaan kaikki materiaali viittaa siihen, että Ukrainan joukot olisivat säilyttäneet asemansa joen itäpuolella jo viikkoja.

ISW kertoi venäläisten sotilasbloggaajien tietoihin viitaten, että ukrainalaiset joukot lähestyvät myös läheistä Dachin kylää.

Myös Venäjän odotetaan käynnistävän voimakkaampia hyökkäyksiä kevään mittaan.

Valtava räjähdys: Venäjän vahinkopommi omaan kaupunkiin tallentui videolle 1:07
Katso myös: Venäjän vahinkopommi omaan kaupunkiin tallentui videolle.

Lue myös:

    Uusimmat