Ennakko: Kevään kuuma välieräpari kohtaa jälleen

Tiistain ohjelmassa on kolme SM-liigataistoa. Helsingissä on mielenkiintoinen ottelu, kun viime keväänä välierissä kohdanneet Jokerit ja JYP ottavat toisistaan mittaa.

Jokeri-leirin pelillinen käyrä osoittaa yläviistoon. Joukkue pelaa tasapainoisemmin ja yhtenäisemmin kuin alkukaudesta. Edes lukuisat loukkaantumiset ja sitä kautta pakolliset ketjumuutokset eivät ole liiemmin vaikuttaneet kokonaisuuteen. Toipilaana on edelleen yli kentällisen verran pelaajia ja viimeisimpänä poissaolijoiden joukkoon liittyi Jarkko Ruutu.

Helsinkiläisillä on edessä hikinen viikko, sillä huomenna vastassa on Blues ja perjantaina Ilves. Sunnuntaina vuorossa on European Trophyn alkusarjan viimeinen peli Färjestadin kotiluolassa.

- Tämä on kokonaisuudessaan haastava viikko, mutta tällaiset pelit sytyttävät tässä vaiheessa kautta. JYP on äärimmäisen hyvä mittari meille, Jokeri-luotsi Tomi Lämsä kertoo.

JYP on sarjakärki seitsemän pisteen erolla Kärppiin. Joukkueen menestystä voi pitää pienimuotoisena yllätyksenä, sillä viime kauden tähtipelaajista moni vaihtoi maisemaa. Työnteko Jyväskylän suunnalla on jatkunut laadukkaana ja uudet pelurit on ajettu sisään yhtenäiseen pelitapaan. Tämä on joukkueen suurin vahvuus, sillä sitoutumisesta menestys ei jää kiinni. Yksi heikkous JYPistä kuitenkin löytyy: maalinteko on tuskaisaa ja vastuu harvojen pelaajien harteilla.

Seuraa häntä: Tomi Mäki, Jokerit

Mäki palasi tositoimiin viime viikon perjantaina voitollisessa TPS-pelissä. Tärkeä joukkuepelaaja saa heti reilusti vastuuta Jokerien kakkosvitjassa. Pelihalut ovat kovat ja ainakaan avausottelun perusteella pelituntuman puute ei näyttänyt menoa haittaavan.

Jokerit-JYP - voiton avain

Ottelun lähtökohdat ovat todella mielenkiintoiset. Jokereiden peli on uomissaan ja pelilliset aihiot ovat mainiot. JYP vastaavasti jyrää tutulla tyylillään, mutta viimeinen loistokkuus on puuttunut. Isäntien kohdalla korostuu tehokkuus maalipaikoissa etenkin ylivoimalla, sillä JYP pelaa vieraissa tylyä kiekkoa. Hurrikaanilauma on sarjan selvästi paras vierasjoukkue. Tärkeä hyökkääjä Ramzi Abid on tänään poissa ja hänen paikkansa kakkosketjussa ottaa liigadebytantti Topi Nättinen.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Jokerit nappaa niukan voiton: 3-2.

Blues-Lukko - voiton avain

Positiivisesti kauden aloittanut Blues on ajautunut kuin varkain neljän ottelun tappiokierteeseen. Suurin murheenkryyni on ollut maalinteko, sillä vastustajan verkko on heilunut vain kahdesti tuona aikana. Hyville maalipaikoille pääseminen on ollut vaikeaa. Lukko on nostanut profiiliaan koko ajan. Tästä kuuluu iso kiitos joukkueen tanskalaiselle NHL-kolmikolle. Sen jälkeen on tehojen puolesta hiljaisempaa. Kolme peräkkäistä pistepottia kuitenkin nostavat itseluottamusta rutkasti.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Tasaiselta vaikuttaa: 2-2.

SaiPa-Kärpät - voiton avain

SaiPa lähtee illan otteluun kolmen peräkkäisen voiton siivittämänä, kun niukat tappiot ovat kääntyneet maalin voitoiksi. Tämä osoittaa joukkueen kovan asenteen sekä sen, että ratkaisuvoimaa löytyy tarvittaessa. Kokonaisuutena SaiPan alkukausi on vahvasti plusmerkkinen. Kärpät on tällä hetkellä sarjan kuumimpia joukkueita. Oululaiset ovat tehneet eniten osumia koko sarjassa, mutta myös oma pää pysynyt siistinä. Materiaalin puolesta vieraat ovat suosikin asemassa, mutta SaiPa-pelureiden tahtotaso on tunnetusti kova.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Kärpät raapii voiton: 1-3.

Lue myös:

    Uusimmat