Mainos

Enkeli-Elisan kirjoittanut Minttu Vettenterä ei ole vihainen – vaan surullinen

Omakustannekirjailija Minttu Vettenterä kertoi tänään Enbuske & Linnanahde Crew -aamuohjelmassa, että perjantainen uutinen hänen kirjaansa liittyvän rikostutkinnan lopettamisesta oli helpotus.

Kanta-Hämeen poliisi aloitti rikostutkinnan Helsingin Sanomien kuukausiliitteen heinäkuisen jutun julkaisun jälkeen. Jutussa kyseenalaistettiin se, onko Jonakin päivänä kaduttaa -kirjan ja Enkeli-Elisa-blogin päähenkilöä koskaan ollutkaan.

Vettenterä vakuuttaa yhä, ettei ole valehdellut.

– Elisa on ollut ihan oikeasti olemassa, Vettenterä sanoi, kun Tuomas Enbuske vielä kerran tätä asiaa penäsi.

Vettenterän mukaan kirjan Elisa eroaa todellisesta Elisasta vain tunnistetietojen perusteella. Elisan tiedot salaamalla kirjailija on kertomansa mukaan pystynyt suojelemaan Elisan lähipiiriä.

– Kyse oli myös siitä, että tein romaania, Vettenterä muistutti.

Novan aamukaksikko kysyi Vettenterältä, onko hän vihainen Helsingin Sanomien toimittajille, Hanna Nikkaselle ja Anu Silfverbergille, jotka kirjoittivat Enkeli-Elisasta artikkelin "Uskomaton murhenäytelmä".

– En ole vihainen. Olen surullinen sosiaalisen median ilmiöstä. On unohtunut, mistä on oikeasti kyse, Vettenterä sanoi.

Enbuske kysyi kirjailijalta, mitä hän on mieltä siitä väitteestä, että Hesarin toimittajien haastattelemat asiantuntijat sanoivat, että Enkeli-Elisan tarina luo sankarimyyttiä, joka ehkä voi lisätä nuorten itsemurhia.

– Tästä löytyy tutkimustietoa puolesta ja vastaan.

Minttu Vettenterän kirjan takakannessa lukee, että tarina Elisasta on fiktiivinen. Närkästystä aiheutti kirjan markkinointi, ja se, että Elisan tarinan fiktiivisyys ja todenperäisyys sekoittuivat muun muassa Enkeli-Elisa-blogissa. Vettenterän on myös arveltu kirjoittaneen blogissa julkaistuja teinitytön päiväkirjan sivuja sekä tytön isän viestejä itse.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.