Enkeleitä ja jumalattaria – tällaisia henkiauttajia suomalaisilla on

Helmi selvitti, millaisia henkiauttajia suomalaisilla on. Suurin osa kyselyyn vastanneista uskoi suojelusenkeleiden johdatukseen, mutta myös muihin henkimaailman hahmoihin sekä maan päällä käveleviin auttajiin turvauduttiin.

Helmi halusi tietää lukijoiltaan, millaisia henkiauttajia heillä on. Kyselyyn osallistui 3 486 Helmen lukijaa. Suurin osa vastaajista , 44 prosenttia, kertoi henkiauttajansa olevan enkeli. Helmen aiemmassa kyselyssä kävikin ilmi, että valtaosa suomalaisista, peräti 73 prosenttia, oli sitä mieltä, että meillä jokaisella on

Henkiauttajia eivät olleet vain henkimaailman hahmoja, vaan 19 prosenttia vastaajista kertoi luottavansa läheisten ihmisten apuun. Ystävät, sukulaiset, vanhemmat auttoivat elämän kimuranteissa tilanteissa ja toivat toivoa arkeen ja juhlaan.

Lukijoista 17 prosenttia puolestaan kertoi henkiauttajansa olevan edesmennyt sukulainen tai rakas – poismenneen läheisen uskottiin ja toivottiin toimivan henkioppaana ja olevan edelleen mukana arjessa.

Viisi prosenttia lukijoista kertoi luottavansa omaan toteemieläimeensä, jonka uskottiin tuovan voimaa ja viisautta. Neljä prosenttia puolestaan kertoi kääntyvänsä ennustajan puoleen henkimaailman asioissa tai kaivatessaan neuvoja.

Loput kymmenen prosenttia kertoi henkiauttajiensa edustavan jotain muuta – mutta mitä? Lue lukijoiden tarinat, millaiset henkiauttajat heitä johdattavat.

Henkiauttajina ja oppaina enkeleitä

Helmen kyselyn mukaan suuri osa suomalaisista uskoo enkeleiden olemassaoloon ja apuun. Suojelusenkeleihin uskottiin tukevan ihmisiä henkisesti sekä antavan esimerkiksi unissa tai rukousten kautta ohjeita, lohdutusta ja neuvoja.

– Äitini on opettanut uskomaan enkeleihin ja pyytämään heiltä rohkeasti apua. Joskus, kun pelottaa, rukoilen enkeliä auttamaan, ja aina asiat menevät hyvin. Uskon, että enkelit katsovat perääni.

– Olen tuntenut enkelien viestien auttavan ja rauhoittavan ahdingossa. Luotan niiden ohjaukseen ja apuun, kun niiltä sitä osaa pyytää.

– Enkeli Gabriel, uskon että hän suojelee, esimerkiksi ajaa pois villieläimet ajotieltä. Liikun paljon omalla autolla.

– Joskus tulee niin selkeä "ajatus", miten minun pitäisi toimia! Ikään kuin joku huutaisi äänettömästi! Olen oppinut kantapään kautta, että silloin harvoin kannattaa kuunnella. Joku aika sitten laitoin kiukaan päälle ja jo palatessa tuli selkeä "ajatus", että nyt pitää mennä uudelleen varmistamaan kiuas. Kiukaalla olikin vaate! Myös tärkeä hukassa ollut asia usein löytyy, kun rauhoittuu kuuntelemaan ja rukoilee. Yllättäen muisti palautuu... Pikkupoikani suojelusenkeli on itseni lisäksi todella työllistetty, niin paljon läheltä piti -tilanteita!


– Olen saanut monta kertaa varoituksen tai tiedon, joskus unessa, valveilla, jopa auton ratissa on varoitettu uhkaavasta vaarasta. Uskon suojelusenkeliin. Aikani ei ole vielä tullut!

– Olen nähnyt muutaman kerran enkeleitä sänkyni vieressä seisomassa. He olivat miespuolisia, hieman tummiin/harmaisiin harsomaisiin vaatteisiin pukeutuneita. Pelkäsin, että he näkisivät minut, että näen heidät. Toisaalta tiedän, että ne tulevat minua lohduttamaan. Joskus tunnen myös henkilön läsnäoloa sivulla tai takana, voimakasta tunnetta, läsnäoloa. Myös höyheniä löytyy lattioilta silloin tällöin, ajattelin, että taas enkelit ovat käyneet.

– Pyydän usein apua omalta suojelusenkeliltä ja olen saanut apua. Milloin kadonneet avaimet on löytynyt, milloin saanut vapaan autopaikan kaupan pihalta ja niin edelleen.

– Olen ollut monessa meedioitten istunnoissa, siellä on tullut suojelusenkelit esille. Eka on hyvän ystäväni edesmennyt mies, ja toinen on tätini.

Läheiset auttavat – myös tuonpuoleista asti

Lukijoista 19 prosenttia kertoi luottavansa läheistensä apuun: paras henkiauttaja oli usein paras ystävä, jolle on helppo puhua kaikesta maan ja taivaan välillä.


– Koen että läheiset auttavat, mutta myös siihen, että yrität antaa hyvän kiertää ja olet vastaavasti auttamassa jos apua pyydetään. Lisäksi uskon suojelusenkeleihin ja esim. jos unessa jo kuollut läheinen sanoo tekee jotain niin mietin sanoman sisältöä aika tarkkaan. Näitä unia näen varsin harvoin – siksi mietintämyssy.


Lukijoista 17 prosenttia uskoivat edesmenneen läheisensä auttavan tuonpuoleisesta asti vahtien ja suojellen heitä pahalta. Lukijat kertoivat, että heillä oli vahva tunne siitä, että edesmennyt läheinen kulkee vierellä koko ajan.

– Haluan jotenkin uskoa, että isäni jonka teininä menetin, auttaisi vaikeina hetkinä. Olen ajatuksissani ainakin joskus isältä apua ja voimaa pyytänyt, tuskin se oikeasti mitään auttaa, mutta lohtua siitä joskus saa.

– Kun äitini kuoli, hänen kuollut veljensä tuli lohduttamaan minua. Olin nukkumassa, ja näin kaiken selvästi. Mutta pelästyin ja ajattelin, että miksi näin kuolleen sukulaisen, hän ilmestyi vielä toisen kerran minulle. Ymmärsin että hän lohdutti minua.

– Edesmennyt mummoni auttaa aina, kun minulla on vaikeaa. Mummon viesti kuuluu aina pahan paikan tullen korvissani: "Kyllä Tuula selviytyy".

Ennustajia ja jumalattaria

Neljä prosenttia Helmen lukijoista kertoi luottavansa meedioitten apuun henkimaailman asioissa. Myös lukijat itse olivat oppineet tulkitsemaan omia uniaan ja näin varautumaan tulevaan. Meedioitten apuun turvauduttiin muun muassa silloin, kun kaikki tuntui toivottomalta.

– Käyn säännöllisesti ennustajalla tulevaisuuttani kärkkymässä ja neuvoja hakemassa. Saan siitä suurta mielihyvää ja turvantunnetta, vaikka joku saattaisi sitä höpötykseksi sanoa. Meedioni on auttanut minua ymmärtämään sielunmaisemaani paremmin.


Lukijoista kymmenen prosenttia kertoi henkiauttajansa olevan jotain muuta: apua henkiseen hyvinvointiin haettiin muun muassa terapiasta. Lukijat kertoivat myös noudattavansa omaa intuitiota ja kuudetta aistia – myös unista saatiin neuvoja. Toiset taas olivat sitä mieltä, ettei "yliluonnollista apua" ole olemassakaan.

– Elämän karikoissa sisältäni, omasta itsestäni, kumpuaa voima, tahto ja halu päästä läpi harmaan kiven. Nimeä en sille tiedä..

– Uskon että jokainen meistä saa oman henkilökohtaisen opastajan jo syntyessään.

– En oikein usko tuonpuoleisiin. Vaikeuksista olen selvinnyt omin voimin, enpä ainakaan ole havainnut minkäänlaista yliluonnollista apua saaneeni.

– Unien maailma, oma alitajunta. Yöllä vastauksia joko päivän ongelmiin tai minua ohjataan oikeaan suuntaan joskus tulevaisuudessa. Esim. näen unta jostain paikasta tai maasta ja menee pari, kolme vuotta, kunnes käyn siellä ja muistan sitten uneni. Kirjoitan unipäiväkirjaa, josta voin tarkistaa ja analysoida omat alitajuntani tuomat ratkaisut.

– En tiedä, mutta henkinen sfääri on lähellä ja sen rakkaudellinen voima on aistittavissa. Arjessa pitää silti elää.

– Henkimaailma laajemmin antaa sisäistä varmuutta, selkeyttä ja voimaa isoissa pulmatilanteissa, tarvitsee vaan hiljentyä ja keskittyä ja myös unisymbolit kertovat tulevasta, varoittavat ja valmistavat kohtaamaan erilaisia asioita.


Myös erilaiset jumalattaret ja voimat toivat apua. Kyselystä kävi myös ilmi, että henkiauttajien läsnäolo oli toivottua – vaikka täyttä varmuutta siitä ei ollut kuka tai mikä se olisi.

– Suojelijanani toimii pääasiallisesti onnen jumalatar Fortuna Justicia. Myös hänen siskonsa, neitsyiden rakastaja Helia sekä viisauden jumalatar Sceobelen ohjaavat elämääni.

– Erään sorttinen suojeleva onnetar, liekö henkiolento tai enkeli. Monesti on kohdannut uskomaton tuuri arkisessa elämässä, uskon jonkin suojeluksen olemassaoloon.

– Ihminen ei aina jaksa yksin, pitää olla joku, johon turvautua, mielessään. Sillä ei ole merkitystä, onko henkiauttaja todellinen vai ei. Apu on tärkein.


Testaa itsesi:

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja