Energiamarkkinavirasto: Kuluttajille lisää tietoa sähkö- ja maakaasumarkkinoista

Epäilyttääkö sähkösopimuksesi tai onko sinulle kysyttävää energian säästämisestä? Energiamarkkinavirasto on lisännyt sivuilleen kuluttajainfo-osion, josta saattaa olla sinulle hyötyä.

Kuluttajille tarkoitettu kuluttajainfo-osio sisältää tietoa sähkön ja maakaasun hankkimisesta sekä kuluttajan asemasta ja oikeuksista energiamarkkinoilla. Sivusto sisältää tietoa muun muassa sopimusten solmimisesta ja laskutuksesta, sähkönmyyjän vaihtamisesta, kuluttajansuojasta sekä energian säästämisestä. Sivuston tavoitteena on parantaa kuluttajien tietoisuutta sähkö- ja maakaasumarkkinoista sekä oikeuksista energiamarkkinoilla.

Uudistetun Eurooppalaisen sähkömarkkinadirektiivin mukaan tulevaisuudessa myös sähkönmyyjien ja jakeluverkonhaltijoiden on annettava kuluttaja-asiakkailleen tieto kuluttajainfo-sivustosta ja saatettava sivuston osoite julkisesti saataville. Sähkömarkkinadirektiivin kansallinen voimaansaattamistyö on Suomessa parhaillaan käynnissä, ja edellä mainittu sähkönmyyjiä ja jakeluverkonhaltijoita koskeva velvoite tulee voimaan kansallisen sähkömarkkinalain muutosten myötä. Vastaava velvoite sisältyy myös maakaasumarkkinadirektiiviin

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja