”En sairasta spitaalia, vaan minulla on psoriasis” – suomalaisnaisen avautumiselle sataa tukea

Vihapuheet ja kiusaaminen eivät rajoitu vain nettiin, vaan ilkeyksiä lauotaan myös päin näköä. Näin kävi Eveliina Hosionaholle.

Eveliina Hosionaho jakoi 1. marraskuuta kuvan ja koskettavan tekstin Facebookissa. Kuvassa näkyy hänen dekolteealueensa ihoa, jota punoittavat läikät täplittävät.

Eveliinalla on tulehduksellinen sairaus psoriasis, joka aiheuttaa punaista, hilseilevää ihottumaa.

Jos Facebook-upotus ei näy, katso se täältä.

Tekstissään Eveliina kertoo, kuinka töissä ollessaan aikuinen mies ihmetteli, miksi Eveliinan iho näyttää niin pahalta ja miksi hän ei hoida sitä kuntoon. Mies käski Eveliinaa häipymään hänen silmistään. Se toi kyyneleet naisen silmiin.

"En sairasta spitaalia, vaan minulla on psoriasis, joka päätti ihan hiljattain puhjeta laajemmin. Onko se munkaan mielestä esteettisesti kaunis? No ei ole. Tätä en näytä ikinä missään kuvassa, tämän mä yritän piilottaa vaatteilla."

Julkaisu keräsi muutamassa päivässä yli 32 000 tykkäystä. Sadoissa kommenteissa Eveliinalle osoitetaan tukea ja ihmetellään, miten kukaan voi käyttäytyä niin julmasti toista ihmistä kohtaan.

"Kuten koitin yllä viitata, en hae tsemppihaleja itelleni, vaan heittää miltä ulkonäkökommentit voi tuntua, varsinkaan kun ei itse asialle mitään voi. Ei ehkä näytä pahalle, mutta tuntuu pahalle – fyysisesti että henkisesti", Eveliina kirjoittaa itse yhdessä kommentissaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja