Emil Ruusuvuori putosi Australian avoimissa

Suomen Emil Ruusuvuori on hävinnyt tenniksen Australian avointen 2. kierroksen ottelun Venäjän Andrei Rubleville erin 1–3 (2–6, 4–6, 7–6, 3–6).

Rublev on turnauksessa sijoitettuna viidenneksi. Kaksikko oli aiemmin kohdannut Dubaissa vuonna 2021 ja myös tuolloin Rublev voitti suomalaisen.

–  Alussa se tuli liian kovaa, liian tarkasti. Kaikki tuli vähän liian kovalla temmolla, enkä ollut siihen valmis. Tuntui että tein jotain, mitä en ollut hetkeen tehnyt. En ole pitkään aikaan pelannut top kympin pelaajaa vastaan, Ruusuvuori tunnusti pelin jälkeen.

–  Meni hetki ennen kuin pääsin jyvälle, mitä piti tehdä. Vähän turhan kauan siinä meni. Kun se saa tuollaisen fiiliksen, siitä on tosi vaikea päästä takaisin. On aika selkeät jutut, mitä pitää tehdä paremmin, jos tuollaisia kavereita vastaan haluaa tiukemmaksi tai voittaa, Ruusuvuori jatkoi.

Ruusuvuori korosti hyvän alun merkitystä, kun vastassa on huippupelaaja.

–  Hyvää oli se, että kun sain omaa tasoa nostettua. Se oli tosi tiukkaa, ja saatiin erä himaan. Iso asia on, että tulee kentälle sillä mentaliteetilla ja tekemällä oikeita asioita, eikä siinä mene hetkeä ennen kuin reagoi. Muuten on tosi vaikeaa. Ne tulevat varmasti tuollaisella asenteella, ja jos siinä menee hetki, se on tosi vaikeaa.

Ruusuvuoren pelit Australiassa jatkuvat nelinpelissä, jossa hän kohtaa ecuadorilaisen parinsa Diego Hidalgon kanssa turnauksessa kolmanneksi sijoitetun parin El Salvadorin Marcelo Arevalon ja Curacaon Jean-Julien Rojerin.

Myös toinen suomalaispelaaja Harri Heliövaara osallistuu nelinpeliin yhdessä britti Lloyd Glasspoolin kanssa.

Juttua muokattu kello 10.01: Lisätty Emil Ruusuvuoren kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja