Emil Ruusuvuori ei voinut paremmalleen mitään – Ruud marssi voittoon

Emil Ruusuvuoren pelit tenniksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa päättyivät kaksinpelin toiselle kierrokselle. Turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu Norjan Casper Ruud voitti suomalaisen 6–3, 6–4, 6–2. Ottelu oli ohi reilussa kahdessa tunnissa.

Ruusuvuori ylsi Pariisissa ensi kertaa urallaan toiselle kierrokselle.

Ruud on maailmanlistalla kahdeksantena ja Ruusuvuori sijalla 61. He ovat kohdanneet grand slam -turnauksissa kerran aiemminkin, sillä norjalainen kukisti Ruusuvuoren vuoden 2020 Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa. Tänä vuonna he olivat vastakkain Barcelonan ATP-turnauksessa, jossa Ruud voitti kahdessa erässä. Barcelonassa pelattiin massakentillä, kuten Pariisissa.

Roland Garros -tenniskeskuksessa Ruud varmisti avauserän voiton murtamalla Ruusuvuoren syötön kuudennessa pelissä. Norjalainen ei enää luopunut 4–2-johdon tuomasta etumatkastaan. Toisessa erässä Ruud onnistui syötönmurrossa jo kolmannessa pelissä, ja samoin kävi kolmannessa erässä. Kolmannessa erässä Ruud mursi Ruusuvuoren syötön myös toistamiseen ja meni 4–1-johtoon.

Ruusuvuori ei pystynyt kertaakaan syötönmurtoon, vaikka taisteli hyvin.

Turnauksessa on vielä suomalaisista mukana Harri Heliövaara nelinpelissä brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. He kohtaavat toisella kierroksella Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin.