Mainos

Elopin strategia alkaa näkyä - Nokia ei osallistunut prosessorikisaan

Nokia on julkistanut tänään kuusi uutta puhelinta Barcelonan MWC 2012 -mobiiliteknologiamessuilla.

Lumia-sarjaa edustavat Windows Phone -mallit 900 ja 610. Nokia 808 Pureview -kamerapuhelin on puolestaan Symbian-luuri ja Asha-puhelimet 302, 203 ja 202 edustavat S40-sarjaa.

Painopiste palveluissa yhtä poikkeusta lukuun ottamatta

Merkillepantavaa Nokian julkistustilaisuudessa oli yhtiön keskittyminen erityisesti puhelimien palvelutarjonnan esittelyyn laitteistopuolen innovaatioiden sijaan.

Esitellyistä puhelimista vain Nokia 808 Pureview -puhelimen huipputarkka, 41 megapikselin sensorilla varustettu kamera tarjosi konkreettisesti uutta tekniikkaa. Nokia kehui uuden kamerakännykänsä kuvanlaadun jättävän kilpailijat taakseen.

808 Pureview -olikin esitellyistä puhelimista ehdottomasti eniten mielenkiintoa herättävä. Kiinnostavaa on myös se, että 808 Pureview on Symbian-pohjainen, vaikka Windows Phone -käyttöjärjestelmä on nyt Nokian strategian keskiössä.

Muutoin Nokian julkistustilaisuuden painopisteenä oli kuitenkin siis puhelimien palvelutarjonta, navigointipalvelut ja pyrkimys laajentua kehittyville kännykkämarkkinoille edullisemman luokan tuotteilla.

Siirto on merkittävä kun ottaa huomioon, että nimenomaan rautapuolen innovaatiot on totuttu yhdistämään vahvasti Nokian toimintaan. Nyt toimitusjohtaja Stephen Elopin puheet ekosysteemien taistelusta ja keskittyminen palvelutarjontaan näkyvät konkreettisesti Nokian toimissa.

Samaan aikaan muut esittelevät tehokännyköitä

Nokiasta on tullut Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän tukimuuri kilpailijoiden keskittyessä Android-käyttöjärjestelmän pariin.

Monissa MWC-messuilla esitellyissä kilpailijoiden uutuuspuhelimissa on käytössä Androidin tuorein 4.0 Ice Cream Sandwich -käyttöjärjestelmäversio, jonka päälle valmistajat ovat vain ympänneet omat käyttöliittymänsä. Näissä tapauksissa Nokian kilpailijat ovatkin selvästi päätyneet pröystäilemään laitteidensa teknisillä ominaisuuksilla erottautuakseen toisistaan.

Suuret kännykkävalmistajat ovat esitelleet messuilla uusilla neliydinprosessoreilla varustettuja tehohirmujaan. Myös mm. näyttöjen saralla kilpailu tuntuu olevan nyt kiivasta. Monissa messuilla esitellyissä älypuhelimissa näyttöjen koko alkaa lähestyä jo viiden tuuman kokoluokkaa.

Nokia ei hypännyt messutapahtumassa mukaan kisaan tehokkaimmasta prosessorista, mahtavimmasta näytöstä tai 3D-ominaisuuksista. Toivottavasti rautapuoli ei kuitenkaan pääse unohtumaan Nokialta, sillä viimeisintä teknologista terää edustava puhelinmallisto on elintärkeä asia. Tämän päivän kallis älypuhelin on jo huomisen halpapuhelin, joten tekniikan on aina oltava ajan tasalla.

Katso Markus Pirttijoen juttu Barcelonasta (Seitsemän uutiset 27.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.