Mainos

Elon Musk ja Mark Zuckerberg napit vastakkain: ”Hänen ymmärryksensä tekoälystä on rajoittunut”

Poikkeavat näkemykset tekoälystä kärjistyivät kahden teknologiamiljardöörin sanasodaksi sosiaalisessa mediassa.

Tekoälyn tulevaisuudesta yhteiskunnassa on muotoutumassa kaksi toisistaan poikkeavaa näkemystä.

Tesla ja SpaceX yritykset perustanut ja niiden toimitusjohtajana toimiva Elon Musk ja Facebookin perustanut Mark Zuckerberg ovat viimeaikoina piikitelleet toisiaan tekoälyn roolista ihmiskunnan tulevaisuudessa.

Zuckerberg ilmoitti tukensa tekoälyn kehittämiseksi Facebook live-lähetyksessä ja kutsui sen kanssa varovaisuuteen kehottavia henkilöitä edesvastuuttomiksi.

Vastaukseksi tähän Musk kirjoitti Twitteriin viestin, jossa hän kommentoi Zuckerbergin ymmärrystä tekoälystä rajoittuneeksi.

Musk on varoittanut tekoälyn tuomista mahdollisista vaaroista ja kysellyt tekoälyn sääntelyn perään. Aiemmin Musk on verrannut tekoälyn kehittämistä ”pahuuden esiin manaamiseksi” ja perustanut OpenAI-organisaation sen riskien karsimiseksi.

Muskin ja Zuckerbergin väittelyssä ei ole vain kyse kahden nuoren miljardöörin erimielisyydestä. Tekoälystä on muotoutumassa kaksi vastakkain asettuvaa näkökulmaa, joka henkilöitymät Musk ja Zuckerberg ovat.

Keskustelu ei kuitenkaan rajoitu vain heihin, mutta näkyvien vaikuttajien voimakas mielipiteiden vaihto antaa aiheelle vihdoin sen ansaitseman huomion. Valtioiden ja hallitusten viralliset reagoinnit tekoälyn asemaan voisit kuitenkin auttaa osapuolten välisen keskustelun muuttumista riitelystä yhteistyöksi.

Lähde: Motherboard


***

1:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.