Elokuva Valtatie 13 on Dome Karukoskelle aivan uudenlainen haaste

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski ohjaa tulevana kesänä lyhytelokuvan Valtatie 13, jota käsikirjoittavat suomalaiset naiset AVAn kautta. Projekti on kuuluisalle elokuvaohjaajalle aivan uudenlainen haaste.

Dome Karukosken ohjaama Valtatie 13 -elokuva on lyhytelokuva, joka kertoo suomalaisista naisista ja heidän matkastaan. Karukoski on innoissaan tulevasta haasteesta.

– Minusta on äärimmäisen kiinnostavaa päästä työstämään naisten kirjoittamia juttuja, Karukoski kertoo tuntemuksistaan.

Maailmankuulu elokuvaohjaaja pitää nimenomaan naisten käsikirjoittaman lyhytelokuvan ohjaamista suurena mahdollisuutena.

– Minä näen sen asian niin, että ohjaaja on usein aika sukupuoleton. Kirjoittajan minä on tärkeämpi sen sukupuolen kannalta. Sitä kautta minusta on äärimmäisen kiinnostavaa päästä työstämään naisten kirjoittamia juttuja, Karukoski kertoo.

Elokuvaprojekti ajaa Karukosken aivan uusille vesille niin henkilökohtaisella kuin ammatillisellakin tasolla.

– Itse olen yleensä melko dominoiva ja päättäväinen ohjaaja. Nyt ollaan sitten aivan toisella tapaa avoimia yhtäkkiä. Se on minulle ihmisenäkin todella kiinnostavaa, Karukoski myöntää.

Naisten kirjoittamat tarinat ovat elokuvassa voimavara, jollainen harvoin on tarjolla. Suuri joukko ihmisiä työstämässä tulevaa lyhytelokuvaa on nostanut Karukosken odotuksia.

– Mitä enemmän erilaisia ihmisiä työryhmässä on, uskon, että he rikastuttavat kokonaisuutta riippumatta siitä, mitä sukupuolta he edustavat, Karukoski pohtii.

Millainen elokuvasta Valtatie 13 sitten tulee?

– Minä olen yrittänyt puhdistaa itsestäni tuon ajatuksen, Karukoski hymyilee salaperäisesti viitaten siihen, että hän ei itsekään vielä tiedä, mitä tuleman pitää.

Tarinasi voi päästä elokuvaan!

Onko sinulla tarinoita Valtatie 13 varrelta? Hauskoja paikkoja? Upeita muistoja? Onko sinulla matkatarinoita? Miksi lähdit? Mitä sieltä löysit? Miksi palasit?

Haluamme kuulla kokemuksista, jotka ovat tehneet sinut onnelliseksi. Ne voivat olla koskettavia selviytymistarinoita, villejä rakkauskertomuksia, hulluttelua ja hölmöilyä tai elämän käännekohtia.

Haluamme myös sinut mukaan käsikirjoittamaan, joten kerro oma tarinasi tai esittele meille ystäväsi, jolla on kiinnostava juttu jaettavana. Kertomuksesi voi päästä mukaan elokuvaan.

Lue myös:


Kuva: Mikko Ryhänen

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja