Ellen Jokikunnaksen remonttivinkit: Härskejä puheluita ammattilaisille!

Ellen Jokikunnas on remontoinut noin 100-vuotiasta talovanhustaan vuodesta 2007. Jos suunnittelet samaa, ota vastaan remppanaisen vinkit: Tavoitteiden on oltava realistisia, minkä lisäksi Ellen vinkkaa härskisti pyytämään neuvoja ja mielipiteitä alan ammattilaisilta.

Ellen Jokikunnas on remontoinut noin 100 vuotta vanhaa taloaan vuodesta 2007. Nyt projekti alkaa hiljalleen olla valmis.

– Mikäli yli 100-vuotias talovanhus voi koskaan olla valmis, niin nyt ollaan projektin loppuvaiheessa, eli voin jo esimerkiksi katsella sisustusvaihtoehtoja. Tosin olen sellainen, että tykkään vaihtaa sisustustani usein, joten odotan sitä päivää, kun haluan taas vaihtaa tapetteja, hän nauraa.

Remontoidessa Ellen kehottaa olemaan realistinen etenkin aikataulujen suhteen. Lisäksi hän neuvoo soittamaan ja kysymään neuvoa ihmisiltä, jotka muut palkkaisivat tekemään saman homman.

– Olen ihan härskisti soitellut perinnerakentajille ja kysynyt heiltä vinkkejä. Kun yksi sanoo yhtä ja toinen toista, niin otan enemmistön mielipiteen siitä, mitä kannattaa tehdä.

"Ammattilainenkin opettelee ensin"

Remonttiprojekti ei ole vienyt Ellenin aikaa kokonaan, vaan nyt hän on intoutunut tuunaamaan huonekaluja myös työkavereilleen, tutuilleen ja muutamalle yrityksellekin.

– Teen lähestulkoon päivittäin käsillä jotain, se on mummoni peruja. Silloin kun hän oli elossa, niin laitoimme ovet säppiin ja puhelimet kiinni, ja vain teimme kaikkea. Minulla pitää koko ajan olla kädessä jotain ja nyt sairauslomallakin konttasin ympäri kämppää jalka paketissa ja laitoin paikkoja kuntoon, hän nauraa.

Taitava nainen ei ollut koskaan aikaisemmin esimerkiksi tapetoinut tai levyttänyt seiniä, mutta uskaltautui hommaan viisaiden sanojen kannustamana.

– Joku sanoi minulle, että ihmisethän niitä töitä tekevät ja olen samaa mieltä. Kyllä ammattilainenkin joutuu ensin opettelemaan taitonsa, hän kommentoi.

Hannele Lampela/ MTV3

Kuva: Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja