Elinikä pidemmäksi näillä todella omituisilla keinoilla?

Ihmiset ovat aina yrittäneet mitä erikoisimpia tapoja pidentääkseen elinikäänsä. Katso, mitä todella outoja keinoja suositellaan eliniän pidentämiseen!

Kuitenkin jo syömällä terveellisesti ja liikkumalla säännöllisesti voi saada aikaan mahtavia vaikutuksia. Katso, mitä voisit tuon lisäksi tehdä.

9. Nälkiinnytä itsesi

Eläimillä on testattu hyvin tuloksin keinoa, jolla hieman nälkää näkevät koe-eläimet elävät pidempään kuin enemmän ruokaa saavat sukulaisensa. Ratkaisun ydin on siinä, että nauttii päivittäin kaikki tarvittavat ravintoaineet eikä yhtään enempää.

Keinoa on alettu testata myös ihmisten keskuudessa: CR Society Group –niminen ryhmä on sitoutunut elämään erittäin säännöstellyllä kalorimäärällä. Ryhmän jäsenissä on huomattu jo paljon ikääntymistä hidastavia vaikutuksia, kuten verenpaineen laskua.

Kannattaako siis elää koko elämä nälkää nähden? Ehkä, mutta oletko todella valmis luopumaan kaikista elämän pienistä iloista, kuten herkuista?

8. Opettele uusi kieli

Hyvin toimivat aivot ovat pitkän ja onnellisen elämän avainasioita. On vaikeaa tehdä omaan hyvinvointiin liittyviä päätöksiä, jos aivot ovat päässeet ikääntymään.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kahden tai useamman kielen hallitseminen hidastaa aivojen ikääntymisen yhteydessä tulevia sairauksia – kuten Alzheimerin tautia – jopa viidellä vuodella. Tutkijat ovat myös havainneet, että vasta aikuisiällä opitut kielet hidastavat aivojen ikääntymistä.

7. Muuta vuoristoon

Vuoristoissa asuvat ihmiset yksinkertaisesti elävät pidemmän elämän. Ympäri maailmaa mitatuissa tuloksissa korkealla asuvat miehet ja naiset voivat saavuttaa helposti jopa sadan vuoden iän.

Syy vuorilla asumisen hyviin vaikutuksiin voi johtua myös jatkuvasta ylämäkeen kävelystä, joka antaa sydämelle erittäin hyvää harjoitusta. Muuta siis vuorille ja voit saada pidemmän elämän lisäksi myös jokapäiväiset upeat näköalat.

6. Tule uskoon

On todistettu jo monia kertoja, että uskonnolla ja pitkällä iällä saattaa olla tekemistä toistensa kanssa. 42 toisistaan riippumattoman tutkimuksen tulokset ovat olleet yksiselitteiset: uskovilla elinikä oli pidempi kuin ei mihinkään uskontokuntaan kuuluvilla.

Totuus siis näyttäisi olevan, että uskoitpa mihin jumalaan tahansa, hän pitää sinut maan päällä hieman keskimääräistä pidempään.

5. Rikastu

Jos haluat unohtaa kaupallisuuden ja elää vapaana rahan vallasta elämäsi loppuun asti, mietipä uudelleen. Varakkuus ja terveellinen, pitkä elämä ovat nimittäin yhteydessä toisiinsa ympäri maailman.

Köyhissä maissa ihmisten elinajanodote on paljon lyhyempi, sillä valtiolla ei ole varaa panostaa julkiseen terveydenhuoltoon. Ilmiö toistuu kuitenkin myös hyvinvointivaltioissa, joissa niin ikään varakkaat henkilöt elävät pidempään kuin vähävaraiset.

4. Työskentele ahkerasti ja stressaa

Lisää huonoja uutisia: Elinaikatutkimuksessa, jossa analysoitiin 1500 henkilön tietoja kahdeksankymmenen vuoden ajan, osoitettiin häkeltäviä tuloksia. Tutkimus nimittäin kertoo, että henkilöt, joiden elämänasenne on ollut huoleton ja humoristinen, ovat eläneet lyhyemmän elämän.

Vakavaa, pysyvää ja järkevää elämää elävät taas pysyivät pitkään työkykyisinä ja parempivointisina. Uudet tulokset kumoavat aiemmat väitteet, joiden mukaan onnellisuus ja terve elämä kulkevat käsi kädessä. Voi tietenkin myös olla, että ihmiset voivat olla onnellisia silloin kun he ovat terveitä.

3. Ota oikeanlaisia lääkkeitä

Ikuisen nuoruuden kaipuu on ulottanut kätensä myös lääketeollisuuteen. Eläinten keskuudessa on ainakin jo pystytty todistamaan tiettyjen lääkeaineiden hyviä vaikutuksia elämään, ja lääkkeiden teho todistetaan luultavasti jatkossa myös ihmisillä.

Rottien elinikää saatiin pidennettyä jopa 14 prosentilla antamalla niille päivittäin lääkeainetta nimeltä rapamysiini. Rapamysiiniä on myös käytetty elinsiirtopotilaiden immuunijärjestelmän hoitoon. Immuunijärjestelmä taas on tärkeässä roolissa syöpien kehittymisen kanssa. Ehkä jonain päivänä saamme myös rapamysiinipillerin, joka todistetusti auttaa meitä elämään pitkään.

2. Kasvata uusia ruumiinosia

Kun kuolet, yleisin syy siihen on se, että jokin ruumiinosasi pettää. Mitäpä jos kasvattaisit etukäteen itsellesi varaosia? Tiedemiehet puuhastelevatkin tämän asian parissa parhaillaan, ja he ovat jo onnistuneet kasvattamaan ainakin täysin uutta ihoa.

Täysin uusi läpimurto on 3D -printterien keksiminen. Printterit osaavat ikään kuin tulostaa tietokoneen tekemän solukaavion perusteella täydellisen kopion potilaan ruumiinosasta.

1. Tee hyviä asioita

Et saisi ajatella vain itseäsi koko ajan. Niin paradoksaalista kuin se onkin, auttaaksesi itseäsi sinun tulee myös auttaa muita. Tutkimuksessa on myös todistettu, että vapaaehtoistyön teko pidentää elinikää huomattavasti. Vapaaehtoistyö pitää kuitenkin tehdä täysin pyyteettömistä syistä.

Vapaaehtoistoiminta myös rakentaa sinulle lisää verkostoja, jotka puolestaan voivat auttaa sinua elämäsi myöhemmässä vaiheessa!

Lähde: Listverse

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja