Mainos

Elcoteq alensi tulosennustettaan

Yhtiö ennusti aiemmin liiketuloksen olevan nollatasolla, mutta laski arviotaan lievästi tappiolliseksi.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq on alentanut ennustettaan tämän vuoden liiketuloksesta. Osavuosikatsauksensa julkaissut yhtiö arvioi koko vuoden liiketuloksen ilman uudelleenjärjestelykuluja olevan lievästi tappiollinen. Aiemmin yhtiö oli ennustanut liiketuloksen olevan nollatasolla.

Vastatuulessa purjehtineen Elcoteqin tammi-kesäkuun tulos ennen veroja painui noin 84 miljoonaa euroa miinukselle. Viime vuoden vastaavana aikana voittoa kertyi vielä noin 10 miljoonaa euroa. Elcoteqin alkuvuoden liikevaihto laski viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja oli nyt reilut 1920 miljoonaa euroa.

Markkinat eivät tänään lämmenneet Elcoteqin tuloskunnolle ja tulevaisuudenodotuksille. Yhtiön osake oli iltapäivällä vajaan neljän prosentin laskussa Helsingin pörssissä.

Elcoteqilla on toimenpideohjelma, jolla se pyrkii parantamaan kannattavuuttaan ja kilpailukykyään. Osana ohjelmaa yhtiö on justeerannut kovalla kädellä toimintaansa uuteen uskoon Suomessa. Lohjan tehdasta ja yhtiön tuotannollistamis- eli NPI-organisaatiota koskeneet yt-neuvottelut päättyivät huhtikuun alussa. Neuvottelujen seurauksena yhtiö irtisanoi tuotannollisista ja taloudellisista syistä yhteensä reilut 240 työsuhdetta ja päätti sulkea Lohjan-tehtaansa. Tuotanto tehtaalla päättyi kesäkuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.