Mainos

Eläinkuosia takkahuoneeseen

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala

Muutoskohteena on kovassa käytössä oleva lapsiperheen takkahuone, joka on luonteva oleskelupaikka koko perheelle. Huonekalut olivat mieluisia eikä niistä haluttu luopua, mutta hieman rauhaton sisustus oli kuitenkin alkanut häiritä. Väriä sisustuksessa oli jo ennen muutosta ja sitä toivottiin olevan myös muutoksen jälkeen.

Sohva ja nojatuoli kaipasivat uutta verhousta ja myös verhot haluttiin uusia. Huoneen ilmettä muutettiin lähinnä uusilla tekstiileillä sekä sijoittelemalla muutamia kalusteita uudelleen.

Takkahuoneessa oli eläinkuosit vahvasti esillä jo ennen muutosta (torkkupeitto ja häräntalja) joten sohvan uusi verhoilukangas, leikkisä eläinkuvio, miellytti kovin asukkaita. Eläinkuviollisen sohvakankaan rinnalle valittiin yksivärinen tummanruskea nojatuolin verhoilukangas joka rauhoittaa kokonaisuutta, samoin kuin yksiväriset, värikylläisen oranssit verhot. Nojatuolissa, sohvatyynyissä, uudessa torkkupeitossa ja verhoissa toistuvat samat värit kuin eläinkuviollisessa sohvakankaassa ja tämä tekee kokonaisuudesta yhtenäisen.

Taljamatto siirrettiin asunnossa toiseen huoneeseen ja tilalle hankittiin kookas luonnonvalkoinen villalankamatto. Valkoinen väri raikastaa kokonaisuutta ja tekee huoneesta valoisamman.

Pieniä, mutta tilaa ajatellen suuria muutoksia olivat myös pienen työpisteen siirtäminen nurkasta pois ja sijoittamalla se ison ikkunan viereen sekä vastaavasti kirjahyllyn vetäminen lähemmäs nurkkaa. Kalustesijoittelulla pyöristetyt nurkat kun tekevät tilan pienemmän oloiseksi kuin mitä se todellisuudessa on. Nojatuoli toimi ennen myös työtuolina. Nyt työtuolina on sirojalkainen ja pöydän kokoon nähden oikeamman kokoinen valkoinen Eamesin klassikkotuoli.

Ongelmana sisustuksessa oli myös erilaisten koriste-esineiden ja taulujen runsas määrä ja niiden yhteensopivuuden puuttuminen. Tähän takkahuoneeseen oli tavaraa kertynyt ajan saatossa ja kaikki olivat yhtaikaa esillä. Tavarapaljous teki huoneesta hieman rikkonaisen ja levottoman oloisen. Koriste-esineiden määrä karsittiin minimiin, vain käyttöesineet jäivät. Samalla huonokuntoiset viherkasvit siirrettiin toisaalle. Tilalle hankittiin teemaan sopiva julistetaulukokoelma jotka kehystettiin näyttävillä valkoisilla raameilla.

Valaistus tai sen puuttuminen oli yksi huoneen suurimmista ongelmista. Vanha kattovalaisin poistettiin ja tilalle hankittiin kaksi siroa ja kahteen suuntaan kohdistettavaa halogeenivalaisinta.

Sohvan päällä ollut taulu siirrettiin asunnon ruokailutilaan ja sen tilalla on nyt näyttävä, taulumainen valaisin joka valaisee hyvin koko tilaa ja ennen kaikkea sohvalla istujaa takaa esimerkiksi silloin kun sohvalla lueskellaan. Näyttävä katseenvangitsija on myös uusi kolmijalkainen jalkavalaisin joka sijoitettiin paraatipaikalle korkean ikkunan eteen.

Tuotetiedot:

 • Sohvan verhoilukangas: Sand Berg eläinkuviollinen puuvillakangas, pohjaväri vihreä.
 • Nojatuolin verhoilukangas: Laurizons Caleido, 41,-/m
 • Verhot: Oranssi 100 % Pellavakangas
 • Decorama 09-41531208

 • Sohvien ja nojatuolin irtohuppujen ompelutyö yht. 380,-
 • Ompelimo Suvitikki puh. 09-8787199

 • Seinävalaisin: Flos Arriette 100 x 100 hinta, 260,-
 • Jalkavalaisin: Flos Rosy Angelis, kork. 178 cm, hinta, 510,-
 • Työtuoli: Eames Plastic Chair hinta, 348,-
 • Aero p. 09-680 2185, www.aerodesignfurniture.fi

 • Villamatto: Korkeanukkainen Vitten-villamatto koko 170 x 240 cm hinta 149,-
 • Torkkupeitto: Ines-huopa 6,95
 • Taulut: Montage-julistekuvakokoelma, 12,95
 • Valkoiset taulun kehykset ”Klippa” iso 11,50 ja pienet 8,95
 • Ikea www.ikea.fi

(t.i.l.a. 7.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.