Ekotaloissa kunnioitetaan ympäristöä

Ekotaloihin satsaaminen kannattaa, sillä ne ovat pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä.

Ekotalot rakennetaan niin, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Rakennusmateriaaleiksi valitaan uusiutuvia ja kierrätettäviä luonnonmateriaaleja, kuten puuta. Ekologisella rakentamisella tähdätään siihen, että rakennuksen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

Energiatehokkaat lämmitysratkaisut sekä alhainen sähkön- ja vedenkulutus ovat luonnollisesti tärkeitä tekijöitä ekotaloissa. Ekologisia vaihtoehtoja lämmitykseen ovat niin maa–ja ilmalämpöpumput, puulämmitys kuin aurinkoenergian hyödyntäminenkin. Koneelliseen ilmanvaihtoon perustuvissa passiivi- ja matalalämpötaloissa on tehokas lämmön talteenotto, minkä ansiosta ne soveltuvat ekoasumiseen hyvin.

Rakennuksen lämmönerityskykyyn sekä ilmatiiveyteen on kiinnitettävä huomiota ekorakentamisessa. On tärkeää, että oleskelutilat sijoitetaan auringon puolelle. Rakennuspaikkaa valitettaessa kannattaa muistaa, että palveluiden läheisyys vähentää liikenteestä aiheutuvia päästöjä.

Pian alkaville Tampereen Asuntomessuille suunniteltu Ekotalo ei ehdi valmistua ajoissa, vaan myöhästyy vuodella. Suomen Lasinjalostus Oy rakentaa Lempäälään kierrätysmateriaaleista taloa, jota suojaamaan nousee valtava lasikehä. Projektin etenemistä voi seurata netissä osoitteessa www.ekotalo.fi.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja