EK:n Pukkiselle potkut - tilalle tulossa Häkämies?

Etelärantaan uusi toimitusjohtaja - Pukkiselle potkut huomenna.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Mikko Pukkinen joutuu eroamaan tehtävästään. Asiasta kerrotaan julkisuuteen huomenna, mutta Pukkinen on jo asiasta tietoinen.

Pukkinen ehti toimimaan EK:n johdossa vain kaksi vuotta. Pukkinen oli vahvasti tekemässä raamisopimusta, joka on saanut kovaa arvostelua EK:n jäsenliitoilta.

Pukkisen seuraajaksi on MTV3 Uutisten tietojen mukaan nousemassa elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok.), joka jättäisi samalla hallituksen. Häkämiehen odotetaan kertovan ratkaisustaan huomenna aamupäivällä. Häkämies on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa.

Elinkeinoelämän uudeksi puheenjohtajaksi nouseva SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkilan uskotaan olevan Pukkisen vaihtamisen takana.

Mikäli yhtenä kokoomuksen vahvimmista ministereistä pidetty Häkämies jättää hallituksen, se tarkoittaa puolueessa myös ministerikierrätystä. Yhtenä mahdollisuutena pidetään, että nykyinen kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) siirtyisi elinkeinoministeriksi ja uudeksi kuntaministeriksi nousisi joko kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori tai kokoomuksen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Petteri Orpo.

(MTV3 - Politiikka & Talous)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 8.11.2012)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja