EK haluaa hallitukselta ripeämpiä koronatoimia – "Epidemia etenee nopeasti"

7:14
Koronatestiin on nyt jo ruuhkaa, vaikka toinen aalto vasta tekee tuloaan – mitä asialle voidaan tehdä, Husin Lasse Lehtonen?

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa hallitukselta ripeämpiä koronatoimia. EK:n mukaan epidemiatilanne etenee nyt nopeasti, eikä Suomella ole varaa jahkailla torjuntatoimissa.

EK:n yritysjohtajat esittävät uuden koronaneuvoston perustamista päätöksenteon tehostamiseksi ja nopeuttamiseksi. Niin sanottu koronaneuvosto koostuisi ministeriöiden ja viranomaisten sekä tiedemaailman, elinkeinoelämän ja palkansaajien edustajista.

– Toista aaltoa pitää torjua laajalla ja tehokkaalla keinovalikoimalla ja keinot pitää saada käyttöön heti. On tärkeää, että kaikki opit ja kokemukset niin kotimaasta kuin ulkomailta pystytään hyödyntämään laajasti, korostaa Keskon pääjohtaja ja EK:n hallituksen varapuheenjohtaja Mikko Helander tiedotteessa.

EK vaatii, että koronatestaus tulisi nostaa nopeasti seuraavalle tasolle niin, että se on aukoton, viiveetön ja maksuton testiväylästä riippumatta.

Järjestö korostaa myös, että viranomaisten tulee antaa vahva suositus maskien käytöstä kaikissa niissä tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei ole mahdollista pitää, kuten muun muassa julkisessa liikenteessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja