toim. Kati Nappa
Vieraana amerikansuomalainen chef Eino Nurminen
500-600 g voi- tai piirakkataikinaa (ei lehtevää)
Täyte:
0,8-1 kg:n nahaton lohi- tai kirjolohifilee
hienonnettua tilliä
vähän korppujauhoja
suolaa, pippuria
Täytteen "rapukastike":
nokare voita
1 sipuli
100-200 g surimia (ravunmakuisia kalapuikkoja)
11/2-2 rkl vehnäjauhoja
n. 2 dl kuohukermaa (tilkka konjakkia tai brandya)
pippuria
Voiteluun:
munaa
Valmista ensin kastike. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää murennettu surimi ja ripottele joukkoon jauhot. Kuullota hetki ja lisää kerma. Sekoita hyvin ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta. Kauli taikina isoksi levyksi (lohifileen pituus, 2 x leveys + kääntövarat). Ripottele toiselle puolelle vähän korppujauhoja ja nosta päälle filee, jonka olet maustanut suolalla ja pippurilla. Ripottele kalan päälle runsaasti hienonnettua tilliä ja vähän korppujauhoja. Levitä vähän jäähtynyt kastike pinnalle.