Einon taikinoitu lohi 31.8.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana amerikansuomalainen chef Eino Nurminen

500-600 g voi- tai piirakkataikinaa (ei lehtevää)

Täyte:


0,8-1 kg:n nahaton lohi- tai kirjolohifilee
hienonnettua tilliä
vähän korppujauhoja
suolaa, pippuria

Täytteen "rapukastike":


nokare voita
1 sipuli
100-200 g surimia (ravunmakuisia kalapuikkoja)
11/2-2 rkl vehnäjauhoja
n. 2 dl kuohukermaa (tilkka konjakkia tai brandya)
pippuria

Voiteluun:

munaa

Valmista ensin kastike. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää murennettu surimi ja ripottele joukkoon jauhot. Kuullota hetki ja lisää kerma. Sekoita hyvin ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta. Kauli taikina isoksi levyksi (lohifileen pituus, 2 x leveys + kääntövarat). Ripottele toiselle puolelle vähän korppujauhoja ja nosta päälle filee, jonka olet maustanut suolalla ja pippurilla. Ripottele kalan päälle runsaasti hienonnettua tilliä ja vähän korppujauhoja. Levitä vähän jäähtynyt kastike pinnalle.

Käännä toinen puoli taikinasta päälle ja painele taikina hyvin yhteen (liimaa vedellä). Koristele pinta ristikoilla tai muotilla otetuilla taikinapaloilla. Voitele munalla ja pistele pinta. Paista 180-200 asteessa 30-40 min. uunin alaritilällä. Tarjoa lämpimänä tillikastikkeen, persiljaperunoiden tai pinaatin ja tilli-etikkakurkkujen kanssa.

Tillikastike


1-2 tlk kermaviiliä
1-2 dl majoneesia
tilkka omenamehua
hyvää sinappia
hienonnettua tilliä

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Einon alkupalat eli cheese and onion puffs
paahtoleipää hyvää majoneesia hienonnettua sipulia hienonnettua ruohosipulia paprikajauhetta parmesaaniraastetta

Leikkaa paahtoleipäviipaleet kuorettomiksi pieniksi neliöiksi tai ota muotilla sopivia paloja. Sipaise leivät majoneesilla ja ripottele päälle vähän hienonnettua sipulia ja ruohosipulia. Ripsauta pintaan paprikaa ja parmesaania ja kuorruta hetki grillin alla. Tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat