Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Einon taikinoitu lohi 31.8.2000

Julkaistu 23.05.2001 15:33

toim. Kati Nappa
Vieraana amerikansuomalainen chef Eino Nurminen

500-600 g voi- tai piirakkataikinaa (ei lehtevää)

Täyte:


0,8-1 kg:n nahaton lohi- tai kirjolohifilee
hienonnettua tilliä
vähän korppujauhoja
suolaa, pippuria

Täytteen "rapukastike":


nokare voita
1 sipuli
100-200 g surimia (ravunmakuisia kalapuikkoja)
11/2-2 rkl vehnäjauhoja
n. 2 dl kuohukermaa (tilkka konjakkia tai brandya)
pippuria

Voiteluun:

munaa

Valmista ensin kastike. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää murennettu surimi ja ripottele joukkoon jauhot. Kuullota hetki ja lisää kerma. Sekoita hyvin ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta. Kauli taikina isoksi levyksi (lohifileen pituus, 2 x leveys + kääntövarat). Ripottele toiselle puolelle vähän korppujauhoja ja nosta päälle filee, jonka olet maustanut suolalla ja pippurilla. Ripottele kalan päälle runsaasti hienonnettua tilliä ja vähän korppujauhoja. Levitä vähän jäähtynyt kastike pinnalle.

Käännä toinen puoli taikinasta päälle ja painele taikina hyvin yhteen (liimaa vedellä). Koristele pinta ristikoilla tai muotilla otetuilla taikinapaloilla. Voitele munalla ja pistele pinta. Paista 180-200 asteessa 30-40 min. uunin alaritilällä. Tarjoa lämpimänä tillikastikkeen, persiljaperunoiden tai pinaatin ja tilli-etikkakurkkujen kanssa.

Tillikastike


1-2 tlk kermaviiliä
1-2 dl majoneesia
tilkka omenamehua
hyvää sinappia
hienonnettua tilliä

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Einon alkupalat eli cheese and onion puffs
paahtoleipää hyvää majoneesia hienonnettua sipulia hienonnettua ruohosipulia paprikajauhetta parmesaaniraastetta

Leikkaa paahtoleipäviipaleet kuorettomiksi pieniksi neliöiksi tai ota muotilla sopivia paloja. Sipaise leivät majoneesilla ja ripottele päälle vähän hienonnettua sipulia ja ruohosipulia. Ripsauta pintaan paprikaa ja parmesaania ja kuorruta hetki grillin alla. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosiSaako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi