Eimo: Yhtiö myynnissä

Muun muassa matkapuhelimien kuoria valmistavan Eimon omistusjärjestelyt ovat yhtiön mukaan pitkällä.

Matkapuhelimien kuoria valmistava Eimo on ilmoittanut, että yhtiö on myynnissä. Yhtiön mukaan Eimon pääomistajat, Paanasen perheen neljä jäsentä, ovat jo pitkällä neuvotteluissa omistusjärjestelystä, ja että sopimus on mahdollinen jo syyskuun loppuun mennessä.

Paanaset ovat valmiit myymään osakkeensa 0,96 euron hintaan. Eimo perusteli myyntiä sillä, että alan kilpailu vaatii yhtiön nykykokoa huomattavasti suurempia toimijoita. Uusien tuoteohjelmien saaminen joiltakin tärkeiltä asiakkailta ei ole sujunut odotetusti, ja Eimo on viime aikoina menestynyt paremmin kännyköiden lisätarvikkeiden kuin vanhan leipälajinsa massatuotantopuhelimien muovikuorien valmistajana.

Yhtiö julkaisi tänään osavuosikatsauksensa, jonka mukaan tämän vuoden tulos tulee olemaan tappiollinen vastoin aiempaa ennustetta. Myös ensi vuoden näkymät ovat heikot.

Jalo Paananen: Olen luvannut jatkaa



Eimon suurimman yksittäisen omistajan ja hallituksen puheenjohtajan Jalo Paanasen mukaan yhtiö halusi katkaista huhuilta siivet ilmoittaessaan olevansa myynnissä. Paanasen mukaan matkaviestintäalalla ei enää riitä, että osaa tehdä hyviä kännykänkuoria. Valmistajalta odotetaan osaamista myös tuotesuunnittelussa ja toimitusketjuun liittyvissä kysymyksissä.

Tällaista osaamista ostajaehdokkaalla on. Yhtiön henkilöstöä Paananen evästää sanomalla, että toteutuessaan ratkaisu on työntekijöille varmempi vaihtoehto kuin ilman sitä.

Paanasen perheen neljä jäsentä, jotka omistajat noin neljänneksen yhtiöstä, ovat neuvotelleet kaupasta.

- Kauppaneuvotteluissa olen luvannut jatkaa enkä luopua yrityksessä toimimisesta, Paananen sanoo.

Eimo on ollut Paanasten omistuksessa vuodesta 1985. Siitä lähtien yhtiön liikevaihto on 40-kertaistunut.

Myyntiaikeet eivät yllätys

Eimon myyntiaikeet eivät tulleet markkinoille yllätyksenä. Analyytikkoarvioiden mukaan koko matkapuhelinvalmistus on murrosvaiheessa. Kännykänosien tuotannossa ollaan siirtymässä entistä suurempiin kokonaisuuksiin. Pyrkimys on niin ikään maailmanlaajuiseen tuotantoon. Tuotanto on myös hiljalleen siirtymässä alhaisten kustannusten maihin, erityisesti Kiinaan ja Aasiaan.

Pääanalyytikko Jussi Hyöty FIM Pankkiiriliikkeestä uskoo Eimon ostajan löytyvän jostain kansainvälisestä yhtiöstä, joka laajan tuotepaletin kautta ja maailmanlaajuisesti pystyy palvelemaan tehokkaammin kännykänvalmistajia. Hyöty ei halua suoraan arvioida mahdollista Eimon ostajaa, mutta ostajan profiili sopisi hyvin suureen kansanväliseen ja laajan tuotannon omaavaa amerikkalaiseen ja Suomessa toimivaan elektroniikan sopimusvalmistajaan Flextronics-yhtiöön.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 06.08.2003).

Lue myös:

    Uusimmat