Mainos

IPhone 7 Plussan kamera voi pettää odotukset – Katso pilalle menneet kuvat

Apple julkaisi runsas viikko sitten iOS 10.1 -päivityksen, joka toi iPhone 7 Plus -puhelimeen odotetun muotokuvatoiminnon. Uusi kuvaustila käyttää laitteen takana olevaa kaksoiskameraa ja luo kuviin trendikkään bokef-efektin. Tällöin kuvan edustalla oleva kohde pysyy terävänä ja tausta sumennetaan. Vastaava efekti on tuttu tehostekeino järjestelmäkameramaailmasta.

Julkaistu ominaisuus on vasta beta-vaiheessa, mikä tarkoittaa että Apple parantaa toimintoa eikä kyseessä ole vielä lopullinen versio.

Siitä huolimatta, tai juuri sen takia moni käyttäjä on pettynyt muotokuvatoimintoon. Kuvat eivät läheskään aina onnistu toivotulla tavalla: Taustan sumennus ei toteudu tai etualalla oleva kohde ei pysy terävänä. Useimmiten näyttää siltä, että kuvassa ei ole tehostetta lainkaan, eli se näyttää samalta kuin iPhonen "normaalikameralla" kuvattaessa.

Ongelma ei ole suinkaan laitteen kamerassa vaan sitä ohjaavassa ohjelmistossa, joka kaipaa vielä viilausta. Osa muotokuvamoodilla kuvatuista kuvista näyttää todella hienoilta, osa taas pahemman kerran epäonnistuneilta.

Ohjelmiston tavoitteena on arvioida, miten lähellä tai kaukana kuvassa olevat kohteet ovat toisistaan. Ohjelmisto ei osaa lukea etäisyyttä, jos käyttäjä kuvaa kohdetta liian läheltä. Bokeh-efektin onnistuminen vaatiikin, että puhelin pidetään vähintään noin 20-30 sentin etäisyydellä kohteesta.

Ongelmia tulee vastaan myös silloin, kun kameralla yritetään kuvata liian vähäisessä valaistuksessa. Tällöin kuvan kohina lisääntyy merkittävästi ja lopputulos on kaikkea muuta kuin tyydyttävä.

Kolmas ongelma liittyy kuvan etualalla olevan kohteen tarkennukseen. Monessa kuvassa kohteessa on pikselimössöä, joka viittaa ohjelmisto-ongelmaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.