Mainos

Eija-Liisa Ahtila voitti suuren kuvataidepalkinnon

Liikkuvan kuvan installaatioita tekevä Eija-Liisa Ahtila on voittanut merkittävän kansainvälisen kuvataidepalkinnon Walesissa. Tunnustus on arvoltaan reilut 57 000 euroa.

Eija-Liisa Ahtila on voittanut suuren kuvataidepalkinnon. Ahtila sai Artes Mundi Wales International Visual Arts Prize 2006 -palkinnon eilisiltana. Tunnustus on 40 000 puntaa eli reilut 57 000 euroa, ja se myönnettiin Walesin Cardiffissa.

Ahtila tekee liikkuvan kuvan installaatioita. Hän kuvaili kansainvälisen palkinnon saamista upeaksi asiaksi. Ahtila ei päässyt Walesiin vastaanottamaan palkintoa, koska hän on juuri adoptoinut lapsen Kiinasta. Palkintosummalle on heti käyttöä, sillä se menee Ahtilan kodissa havaitun homevaurion korjaukseen.

- Toivottavasti vähän menee seuraavien töidenkin valmisteluun. Teen isompaa teosta, jota olen tehnyt jo useamman vuoden. Sen nimi on Missä on missä, ja aiheena ovat eri kulttuurit ja kuolema, Ahtila kertoi STT:lle.

Ahtila valittiin voittajaksi kahdeksan erimaalaisen ehdokkaan joukosta. Kansainvälinen Artes Mundi -palkinto jaettiin nyt toisen kerran.

Palkinto perustettiin tukemaan ja tuomaan esiin mielenkiintoisia ja erilaisia taiteilijoita ja taidemuotoja ympäri maailmaa. Ehdokaslistalle valittujen taiteilijoiden yhteisnäyttely on esillä National Museum & Galleryssa, Cardiffissa 7. toukokuuta saakka.

Palkinnonsaajan valitsi kansainvälinen tuomaristo, johon kuuluvat kuraattorit Gerardo Mosquera, Jenni Spencer-Davies, Paolo Colombo ja Thelma Golden sekä taiteilija Cai Guo-Qiang.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.