Ehdokas Niinistö

Presidenttigallupien kärkiehdokkaan, 63-vuotiaan Sauli Niinistön (kok.) poliittinen ura on ollut näyttävä. Hänellä on valmiiksi kokemusta presidentinvaalikamppailusta, sillä Niinistö oli kokoomuksen ehdokas vuoden 2006 vaaleissa, joissa hän hävisi täpärästi Tarja Haloselle.

Kansanedustajaksi Niinistö valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1987 ja sen jälkeen hän on toiminut muun muassa eduskunnan puhemiehenä, oikeus- ja valtiovarainministerinä sekä kokoomuksen puheenjohtajana. Väliin ovat jääneet vain yhdet vaalit vuonna 2003.

Eduskunnan käytävät eivät kuitenkaan ole Niinistölle riittäneet, vaan hän on työskennellyt esimerkiksi Euroopan investointipankin varapääjohtajana vuosina 2003-2007.

Rocktähti

Sauli Niinistö ei ole kiinnostanut mediaa vain poliitikkona, vaan myös yksityishenkilönä. Esimerkiksi parisuhdetta kansanedustaja Tanja Karpelan kanssa ja nykyistä avioliittoa kokoomuksen viestintäpäällikön Jenni Haukion kanssa on seurattu tiiviisti.

Vaikka Niinistö panttasi päätöstään ehdokkaaksi lähtemisestään pitkään, on hänen ehdokkuudestaan riemuittu kokoomuksessa näyttävästi. Ylisanoista ei ollut puutetta, kun Niinistö virallisesti asetettiin ehdokkaaksi.

– Rehellinen, mielistelemätön, politiikan ainoa todellinen rocktähti, puolueväki kuvasi puheissaan.

– Näistä vaaleista tulee kivat, koska eihän sinulla ole suuria kilpailijoita, sanaili puolestaan taannoin vuoden pakolaisnaiseksi valittu Fatbardhe Hetemaj.

Lue myös:

    Uusimmat