Mainos

Egypti tappoi vahingossa turisteja jahdatessaan jihadisteja – 12 kuoli

Egyptissä terroristeja jäljittäneet turvallisuusjoukot ovat vahingossa surmanneet 12 egyptiläistä ja meksikolaista tulitettuaan turistien autoja.

Lisäksi 10 haavoittunutta ihmistä on viety sairaalaan.

Egyptin sisäministeriön mukaan poliiseista ja sotilaista koottu ryhmä tulitti neljää turistien ajoneuvoa aavikolla maan länsiosassa. Ajoneuvoissa luultiin olevan äärimilitantteja. Ministeriö ei ole kertonut kuolleiden meksikolaisten määrää eikä sitä, millaisia aseita hyökkäyksessä käytettiin.

Aavikkoalue on turistien suosiossa, mutta se on myös militanttien piilopaikka. Viime kuussa äärijärjestö Isisin Egyptin alaosasto katkaisi alueella kaulan nuorelta kroatialaiselta. Se on myös ottanut alueella monia kertoja yhteen turvallisuusjoukkojen kanssa.

Sisäministeriön lausunnossa sanottiin lisäksi, että turistit olivat alueella laittomasti. Viranomaiset yrittävät selvittää, miten ja miksi he olivat päätyneet sinne.

Egyptillä on ollut jo pitkään vaikeuksia jihadistien kanssa Siinain niemimaalla. Maan hallituksen mukaan satoja poliiseja ja sotilaita on kuollut. Viime viikolla armeija kertoi surmanneensa lähes 60 Isisin haarajärjestön militanttia. Turvallisuusjoukkojen hyökkäykset eivät kuitenkaan ole heikentäneet merkittävästi militanttien iskukykyä.

Egyptin taloudelle tärkeä matkailu on kärsinyt jo pitkään maan poliittisen ja taloudellisen epävakauden vuoksi. 2010 maassa vieraili 15 miljoonaa turistia, mutta viime vuonna enää 10 miljoonaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.