Eerika Pohjanheimo, sairaanhoitaja

Eerika toimii sairaanhoitaja lastenkirurgian poliklinikalla. Hän työskentelee sekä lastenkirurgian, että ortopedian vastaanotoilla.

– Teen myös lasten gastrokirurgian puolella tutkimushoitajan tehtäviä. Olen ollut Lastenklinikalla töissä jo 12 vuotta ja opiskellut sairaanhoitajaksi ammatikorkeakoulussa.

Eerikan työni on paljolti avohoitopotilaiden hoidon koordinointia ja suunnittelua. Olennainen osa työssä on perheiden tukeminen, ohjaaminen ja auttamista sekä puhelimitse että vastaanotoilla.

– Vastaanotot toimivat pääsääntöisesti niin, että sekä lääkäri että hoitaja ovat yhdessä vastaanotolla. Ennen varsinaista vastaanottoa saatan tehdä joitain mittauksia ja tutkimuksia, olen vastaanotolla potilaan mukana ja järjestän potilaan jatkohoidon lääkärin ohjeiden mukaisesti.

Mistä pidän työssäni?

– Työni on monipuolista; eri-ikäisten ja erilaisten lasten ja perheiden kanssa työskenteleminen on mukavaa ja haastavaa. Lapsi itsessään tuo oman haasteensa ja mielenkiinnon työhön; on osattava työskennellä lapsen kanssa hänen ikänsä ja kehitystasonsa mukaisesti, on otettava huomioon lapsen perhe, perheen elämäntilanne ja mahdollisuudet sairaan lapsen hoitoon.

Mistä haaveilen:

– Käynti lastensairaalassa saattaa olla lapselle ja perheelle vain yksi ainut kerta, tai sitten perhe saattaa käydä jopa viikottain sairaalassa. Käyntimäärästä huolimatta, jokainen kerta on perheelle tärkeä ja ainutlaatuinen. Hoitajana haluaisin tarjota jokaiselle lapselle ja perheelle mahdollisimman hyvän ja turvallisen käyntikokemuksen.

– Toivoisin, että voisin työlläni edesauttaa myös perheiden jaksamista kotona sairaan lapsen kanssa.

Yksityiselämä ja harrastukset:

Eerika on helsinkiläinen 9- ja 16 vuotiaiden poikien äiti, jonka vapaa-aika kuluu paljolti poikien jääkiekkoharrastusten ja pilatesohjausten parissa.

– Olen kouluttautunut ryhmäliikunta- ja pilatesohjaajaksi ja ohjannut viimeiset 20 vuotta erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Nykyisin ohjaan vain pilatesta. Pilates on sekä hyvä vastapaino että tuki päätyölleni. Ohjaaminen on mukavaa, saan tarjota asiakkailleni pilateksen hyvää tekeviä asioita ja pilates antaa myös itselleni jaksamista ja vahvuutta elämän haasteisiin. Suosikkiharrastuksiani ovat myös saunominen ja hyvät punaviinit

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja