Eduskuntaan hakee lähes 1 000 kunnanvaltuutettua: "Kuntakokemuksesta on varmasti hyötyä kansanedustajan työssä"

Eduskuntaan halajaa lähes 1 000 kunnanvaltuutettua, käy ilmi Kuntaliiton selvityksestä. Selvityksen mukaan kevään eduskuntavaalien ehdokkaista noin 40 prosenttia istuu kuntien valtuustoissa.

Ehdolle asettuneet kunnanvaltuutetut edustavat yhteensä 220:tä kuntaa. Lukumääräisesti ja suhteellisesti eniten kunnanvaltuutettuja on ehdolla Helsingistä: 56 eli 66 prosenttia valtuutetuista. Vantaalla, Jyväskylässä, Tampereella, Espoossa, Oulussa, Turussa, Porissa, Kuopiossa ja Lahdessa ehdolle eduskuntavaaleihin on lähtenyt puolestaan 30 prosenttia kunnanvaltuutetuista.

–  Kansanedustajan tehtävät kiinnostavat kuntien luottamushenkilöitä, ja kuntakokemuksesta on varmasti hyötyä kansanedustajan työssä, sanoo Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom tiedotteessa.

Uuteen eduskuntaan hakee yhteensä 2 468 ehdokasta, joista 990 valittiin kevään 2017 kuntavaaleissa kuntien valtuustoihin. Ehdolla olevista 165 kansanedustajasta 142 toimii myös kunnanvaltuutettuna. Ehdolla olevat europarlamentaarikot ovat hekin myös kunnanvaltuutettuja.

Kunnanvaltuutettujen osuus eduskuntavaaleihin ehdolle lähteneistä on suunnilleen sama kuin neljä vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat