Mainos

Eduskunnan kerhot tehotarkkailuun - ei uusia epäselvyyksiä

Eduskunnan urheilukerhossa paljastunut kavallus johtaa tiukennuksiin eduskunnan kaikissa harrastuskerhoissa. Puhemies Sauli Niinistö kutsui kaikki kerhopuheenjohtajat asiaa koskevaan neuvonpitoon tänään, mutta uusia epäselvyyksiä ei ilmenyt.

Eduskunnan urheilukerhon puheenjohtaja kansanedustaja Matti Saarinen toivoo, ettei yhden virkamiehen tekemä kavallus syyttä leimaisi kaikkia harrastuskerhoja ja koko eduskuntaa.

Kerhon tililtä on hävinnyt rahaa useiden vuosien ajan. Epäiltynä on kerhon taloudenhoitajana oman toimensa ohella toiminut eduskunnan virkamies, joka on myöntänyt tekonsa. Kerhon taloudenhoitajana toiminut virkamies on pyytänyt eroa virastaan välittömästi.

Urheilukerhon tililtä arvioidaan hävinneen rahaa yhteensä useita kymmeniä tuhansia euroja. Kerholle on viimeisten vuosien ajan esitetty tekaistuja tilinpäätöksiä, jotka ovat suuruusluokaltaan olleet aikaisempien vuosien kaltaisia.

Paljon kerhoja

Eduskunnan kymmenet harrastuskerhot sen saavat valtion rahaa yhteensä 135 000 euroa vuodessa. Suurin eli urheilukerho saa puolet kaikesta tuesta. Nyt kavallus johtaa tiukennuksiin kaikissa kerhoissa, mutta erityissyynissä on urheilukerho.

- Tällä hetkellä käydään omin voimin läpi tilejä vähän pitemmältäkin ajalta, ja urheilukerho itse reagoi rikosilmoituksella, sanoo puhemies Sauli Niinistö.

Niinistö sanoo MTV:n haastattelussa, että jupakoita on ollut vähän liikaa, eivätkä ne kaunista eduskunnan kuvaa. Eduskunnan uusin kohu saattaa vauhdittaa muutoksia myös muiden tukirahojen valvonnassa.

- Ja nyt kun meillä on tämä hallinnon kehittämisprosessi, niin siinä on tarkoitus ottaa uudelleen esille myöskin nämä ryhmäkanslioitten avustusrahat, sanoo SDP:n kansanedustaja Matti Saarinen.

Urheilukerhon puheenjohtaja toivoo, ettei yksittäisen virkamiehen teko leimaisi koko eduskuntaa.

- Ei sillä pidä leimata koko virkamieskuntaa, eikä yhden kerhon ongelmien edessä pidä leimata kaikkia henkilöstöjärjestöjen tai hnekilökuntakerhojen toimintaa, saatikka koko eduskuntainstituution toimintaa.

Puhemies on samaa mieltä, vaikei itse kerhoihin kuulu.

- Sitä vaan sitten on sen verran yksinäinen sielu että osaa ominpäinkin harrastaa, Niinistö sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Vesa Kallionpään raportti (Seitsemän uutiset 7.10.2009)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja