Edellä vain Japani ja koronan riivaama Italia: Yksi kuva ja tilasto näyttävät, miksi riskiryhmien suojaamiseen pitää suhtautua kuolemanvakavasti Suomessakin

3:23
Mitä tarkoittaa yli 70-vuotiaiden suojaaminen koronatartunnalta? Katso videolta

Erääksi Italian suuren koronaviruksen uhrimäärän syyksi on esitetty maan korkeaa ikärakennetta. Tämän vuoksi suomalaisten olisi syytä suhtautua hallituksen ohjeisiin entistä vakavammin, sillä tilastojen valossa Suomi on lähes samassa tilanteessa Italian kanssa.

Yhdysvaltalaisen Population Reference Bureau -järjestön pitämän tilaston mukaan Suomi on maailmassa kolmannella sijalla tilastoissa, joissa mitataan yli 65-vuotiaiden osuutta koko väestöstä. Kärkisijaa pitää Japani 28,2 prosentin osuudella. Toisella sijalla on Italia 22,8 prosentin osuudella ja kolmantena Suomi 21,9 prosentin osuudella.

Tämän tilaston valossa merkittävä osa Suomen koko väestöstä kuuluu siihen ryhmään, joille koronavirus voi aiheuttaa vakavia oireita tai jopa kuoleman.

Juttuun liitetystä kartasta voi tutkia, millä alueilla ikäihmisiä on eniten suhteessa kunnan väestöön. Yleisenä havaintona voidaan sanoa, että ikääntyneimmät kunnat sijaitsevat harvemmin asutuilla alueilla ja kasvukeskusten ulkopuolella.

Hallitus on päättänyt 10 hengen kokoontumisten kieltämisestä ja yli 70-vuotiaiden kehoittamisesta karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja