Mainos

E-vitamiini antaa suojaa syöpää vastaan

Miehillä, joilla on eniten E-vitamiinia elimistössään, on pienin riski sairastua eturauhassyöpään. Syövältä suojaavaa alfa-tokoferolia löytyy esimerkiksi auringonkukan siemenistä ja pinaatista.

E-vitamiini tarjoaa suojaa ainakin eturauhas- ja virtsarakkosyövältä. Kahden tuoreen tutkimuksen mukaan E-vitamiinia sisältäviä ruokia syömällä vähentää syöpään sairastumisen riskiä.

Orlandossa toimivan Yhdysvaltain syöpätutkimussäätiön tutkijat analysoivat yli 29 000:n tupakointitutkimukseen osallistuneiden 50-69-vuotiaan suomalaismiehen tietoja.

Suomalaismiehet olivat ottaneet osaa tutkimukseen, jossa selvitettiin erilaisten vitamiinien vaikutusta eri syöpien syntyyn. Yhdysvaltalaistutkijat etsivät aineistosta E-vitamiinin ja eturauhassyövän välistä yhteyttä.

Tutkimuksen mukaan miehillä, joilla on eniten E-vitamiinia elimistössään, on pienin riski sairastua eturauhassyöpään.

Toinen tutkimus tehtiin Texasin yliopistossa. Texasilaistutkijat tutkivat kahden eri E-vitamiinin, alfa-tokoferolin ja gamma-tokoferolin, eroja. Tutkimuksessa kävi ilmi, että gamma-tokoferoli ei vaikuta syöpäriskiin millään tavalla. Tutkijoiden mukaan vitamiinitiivisteitä popsimalla ei hyötyvaikutusta siis saa. E-vitamiineja on lukuisia erilaisia ja syövältä suojaavaa alfa-tokoferolia löytyy tutkijoiden mukaan auringonkukan siemenistä, pinaatista, mantelista ja paprikasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.