Dopingtestaajat ilmestyivät Ruotsin joukkueen oven taakse etsimään saksalaista olympiavoittajaa – ruotsalaiset epäilivät Saksan joukkueen antaneen väärän osoitteen tarkoituksella

Ruotsin joukkue joutui aikaisen herätyksen kohteeksi päivää ennen Östersundissa käytävien ampumahiihdon MM-kilpailujen alkua. Dopingtestaajat olivat tulleet oven taakse etsimään saksalaista olympiavoittaja Arnd Peifferiä. Ruotsalaiset epäilivät tapauksen olleen saksalaisten tekemää pilaa.

Ruotsalaiset joutuivat herätyksen kohteeksi puoli seitsemän aamulla. He asuvat muutaman sadan metrin päässä MM-stadionilta.

– Ensiksi, kun he koputtavat oveen, ei ymmärrä tai tajua yhtään mitään, että onko yö vai päivä, Peppe Femling sanoo.

– Eteisessä seisoi mies, joka etsi saksalaista, Jesper Nelin kertoo.

Sebastian Samuelsson epäilee pilke silmäkulmassa, että kyseessä on pila, jossa saksalaiset olisivat ilmoittaneet tarkoituksella väärän osoitteen herättääkseen ruotsalaiset aikaisin aamulla. Ruotsin joukkueella on hänen mukaan käynnissä psyykkinen sodankäynti Saksan joukkueen kanssa. 

– En tiedä, jos hän yrittää vitsailla meidän kanssamme lähettäessään dopingtestaajat herättämään meidät aikaisin aamulla, Samuelsson toteaa. 

Samuelsson sanoo, että sodankäynti alkoi Ruhpoldingin osakilpailussa, jonka jälkeen aina on ollut suunsoittoa joukkueiden välillä.

– Meillä on ollut pieni taistelu heidän kanssaan. Tämä oli uusi juoni, katsotaan miten me vastaamme, Samuelsson jatkaa.

Ruotsalaiset eivät ehtineet nukahtaa uudelleen, ennen kuin oveen koputettiin uudelleen. Tällä kertaa dopingtestaajat hakivat ruotsalaista Fredrik Lindströmiä testiin. 

– Tällä tavalla sen tuleekin toimia. Meidän pitää olla valmiina koko ajan mahdollisen dopingtestien varalta. Tänä aamuna se oli minun vuoroni, Lindström sanoo.

Se on ruotsalaisille selvää, että dopingtestaajat ovat varpaillaan.

– Sitä ei halua tulla herätetyksi, mutta se on hyvä, että he tulevat. Haluan, että he tulevat monta kertaa, Nelin sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat