Donald Trump esitti itseään Yksin kotona 2 -elokuvassa – kanadalainen yhtiö leikkasi kohtauksen pois ja soppa oli valmis

2:40
Donald Trump sai virkasyytteen – kirjeenvaihtajamme raportoi suoraan Washingtonista

Kanadan kansallinen julkisen palvelun televisio- ja radioyhtiö CBC on joutunut melkoiseen ristituleen. Yhtiö esitti joulukuussa kanavallaan legendaarisen Yksin kotona 2 -jouluelokuvan, jota oli elokuvan julkaisun jälkeen editoitu uudelleen.

Muokkaus ei ollut Yhdysvaltain päämiehen eduksi, nimittäin vuonna 1992 julkaistusta elokuvasta leikattiin pois kohtaus, jossa Donald Trump esiintyi. Tämä herätti suurta kritiikkiä presidentin kannattajien keskuudessa, kertoo BBC.

Presidentin poika Donald Trump Jr. otti kohuun kantaa Twitterissä. Hän kuvailee CBC:n toimintaa tviitissään "säälittäväksi”.

Donald Trump kommentoi asiaa ominaiseen tapaansa piikittelevään sävyyn Twitterissä. Hän otti kohun keskellä silmätikukseen Kanadan pääministerin Justin Trudeaun, jonka kanssa Trumpilla on ollut poliittista kinastelua.

– Luulenpa, että Justin T ei pitänyt siitä, että laitoin hänet maksamaan Natosta tai kaupankäynnistä, Trump vihjaili ilkikuriseen sävyyn.

Piikittelevän kommentin jälkeen hän suhtautui asiaan huomattavasti kepeämmin.

– Elokuva ei tule enää koskaan olemaan samanlainen, Trump julisti, minkä jälkeen hän kertoi vain vitsailevansa.

Näin yhtiö vastaa kohuun

CBC:n tiedottaja Chuck Thompson on vakuuttanut BBC:lle, että kyseessä ei ole mitään henkilökohtaista: elokuvasta leikattiin kahdeksan minuutin pituinen osuus, jotta mainoksille oli elokuvalle varattuna aikana oma paikkansa.

Hänen mukaansa kohtaukset leikattiin filmiltä jo vuonna 2014 – siis ennen kuin Donald Trump valittiin Yhdysvaltain 45. presidentiksi. Elokuvan julkaisuvuonna 1992 Donald Trump tunnettiin menestyneenä liikemiehenä – ei poliittisena hahmona.

Totuus kohutusta kohtauksesta

Poistetussa, muutaman minuutin kohtauksessa kuuluisa liikemies Donald Trump tapaa New Yorkissa eksyksissä olleen pojan Kevinin.

Kuuluisa Hollywood-näyttelijä Matt Damon paljastaa The Hollywood Reporterin haastattelussa, miten Trump päätyi mukaan elokuvaan – kyse oli ollut vaihtokaupasta.

Trump oli antanut kuvausryhmälle luvan kuvata elokuvaa hänen omistamassa rakennuksessa, mikäli hänelle kirjoitetaan rooli elokuvaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja