Dinopasteijat 8 kpl 16.12.1999

Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana leipomassa lapset Aura ja Meri Pihlava.

4 dl sämpyläjauhoja
60 g voita
1 1/4 dl vettä
1 sipuli
250 g naudanjauhelihaa
mustapippuria, yrttisekoitusta
1 dl juustoraastetta
1 muna
Pilko sipuli ja kuullota sitä pannussa. Lisää jauheliha pienissä erissä ja ruskista kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja yrttisekoituksella. Anna täytteen hetki jäähtyä ja valmista taikina.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna rasvaa ja vettä kasarissa varovasti, kunnes rasva on melkein sulanut. Lisää seos jauhoihin ja sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ota siitä pyöreällä muotilla tai leikkaa siitä 10 cm:n pyörylöitä.

Sekoita täytteeseen juustoraaste ja kevyesti vatkattu kananmuna. Laita lusikalla täytettä pyörylöiden keskelle ja kostuta vedellä pyörylöiden reunat. Nosta pyörylöiden vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä reunat yhteen sormien välissä.

Nostele pasteijat leivinpaperille ja muotoile dinoille ylimääräisestä taikinasta päät ja hännät. Voitele dinot kevyesti vatkatulla munalla. Laita dinoille kaksi hopeakuulaa silmiksi.

Kypsennä pasteijoita 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Leikkaa jääsalaatista tarjoiluvadille dinoille peti. Nosta dinot salaattipedille ja tarjoile lämpimänä.

Lue myös:

    Uusimmat