Dinamo Bukarest murskasi Evertonin Uefa-cupissa

Romanialainen Dinamo Bukarest järjesti torstaina todellisen jymypaukun murskaamalla jalkapallon Uefa-cupin ensimmäisen kierroksen 1. osaottelussa Evertonin maalein 5-1. Tappio on Valioliigaliigajoukkueen historian kaikkien aikojen suurin eurokentillä.

Everton jähmettyi täysin ottelun viimeisen 20 minuutin aikana, kun bukarestilaisjoukkue iski pallon kolmesti Evertonin maaliin tilanteessa 2-1. Ratkaisuhetkillä Dinamon maalintekijöinä kunnostautuivat vaihtomies Florin Bratu kahdesti ja Florentin Petre.

- Pelimme sekosi täysin toisella puoliajalla. Olemme koko joukkue syvästi pahoillamme kannattajien puolesta, Evertonin kapteeni David Weir nöyristeli.

- Tämä ei ole hyväksyttävä tulos ja olemme hyvin pettyneitä. Me yritämme vielä parhaamme mukaan muuttaa tilanteen toisessa osaottelussa, Weir jatkoi.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen Evertonin tilanne oli vielä hyvä, sillä tauolle lähdettiin tilanteessa 1-1, kun Joseph Yobo tasoitti isäntien 1-0-johdon 29. minuutilla.

Toisen puoliajan alussa Ianis Zicu vei Dinamon 2-1-johtoon ja ottelun loppuhetkillä romanialaisjoukkue meni menojaan.

Evertonin paluu Eurooppan kentille ei ole sujunut onnellisten tähtien alla, sillä joukkue putosi Mestarien liigan ratkaisevalla kolmannella kierroksella espanjalaiselle Villarrealille ja nyt urakka Uefa-cupissa alkoi kaikkea muuta kuin hyvin.

Muista englantilaisjoukkueista Jussi Jääskeläisen Bolton ylsi niukkaan 2-1-kotivoittoon bulgarialaisesta Lokomotiv Plovdivista. Boltonin voittomaalin ampui meksikolainen Jared Borgetti ottelun lisäajalla. Jääskeläinen pelasi totutusti koko ottelun Boltonin maalilla.

Myös Middlesbrough selvitti niukasti 1. osaottelussa kreikkalaisen FC Xanthin haasteen. Englantilaisjoukkue voitti kotiottelunsa maalein 2-1.