Diego Maradonan maailman parhaaksi julistaman Tomas "Trinche" Carlovichin elämä päättyi traagisesti

Mikäli menestystä mitataan maaotteluilla ja mestaruuksilla, Tomas "Trinche" Carlovichin jalkapalloura ei ollut erityinen. Siitä huolimatta Carlovich on kotimaassaan Argentiinassa ja etenkin Rosarion kaupungissa legenda, jonka peliesityksiä, uraa ja elämää muistellaan kaihoten .Lauantaina sadat ihmiset kerääntyivät Gabino Sosa -stadionille Rosarioon jättämään Trinchelle hyvästit koronavirustilanteesta huolimatta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Carlovichin arkku kannettiin keskelle kenttää ja laskettiin nurmelle. Arkun päällä oli jalkapallo. Carlovich, 74, kuoli perjantaina vammoihinsa. Ne Carlovich sai pari päivää aiemmin, kun häneltä ryöstettiin väkivaltaisesti polkupyörä.

Rosariossa 1946 syntynyt Carlovich pelasi vain joitain otteluita Argentiinan pääsarjassa, mutta kyse ei ollut kykyjen rajallisuudesta. Monien mielestä Carlovichista olisi voinut tulla Diego Maradonan ja Lionel Messin kaltainen supertähti, jos hän olisi halunnut.

Carlovichille kuitenkin riitti pelaaminen alasarjoissa ja etenkin rakastamassaan Central Cordoban joukkueessa. Hän ei koskaan siirtynyt ulkomaille, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuuksia. Vuonna 1976 hän sai kutsun Argentiinan maajoukkueeseen päävalmentaja Cesar Luis Menottilta. Carlovich ei ilmestynyt paikalle.

Goal.comin mukaan Menotti on myöhemmin muistellut, että vesillä ollut Carlovich oli kertonut syyksi, ettei päässyt takaisin kuivalle maalle, koska vedenpinta oli niin korkealla.

Carlovichin myyttisyys kumpuaa vastaavista tarinoista. Niistä luultavasti kuuluisin löytyy vuodelta 1974, kun Argentiinan maajoukkue valmistautui MM-kisoihin. Maajoukkue pelasi harjoitusottelun rosariolaisista pelaajista koottua yhdistelmäryhmää vastaan. Ottelun piti olla helppo rasti nimekkäälle maajoukkueelle. Mitä vielä.

Keskikenttäpelaaja Carlovich ja muut yhdistelmäjoukkueen pelaajat jättivät maajoukkuetähdet avauspuoliajalla pahasti jalkoihinsa. Tarinan mukaan Carlovich otettiin tauon jälkeen vaihtoon, jotta maajoukkue säästyisi pahemmalta nöyryytykseltä. Hänet myös otettiin, mutta rosariolaiset voittivat ottelun silti 3–1.

Rosarion tähtihautomo

Rosariossa ja sen lähialueilla on varttunut hämmästyttävä määrä legendaarisia jalkapalloilijoita ja valmentajia Messistä Menottiin ja Marcelo Bielsaan. Vielä pidempi lista on kaupungin jommassakummassa suurseurassa Rosario Centralissa tai Newell's Old Boysissa pelanneista legendoista: Maradona, Gabriel Batistuta, Mario Kempes, Jorge Valdano ja niin edelleen. Myös Messin uran alkutahdit lyötiin Newell's Old Boysin junioreissa.

Menestykseltään Carlovich jää kauas edellä mainituista, mutta monien legendojen silmissä asia on toisin. Kun Maradona siirtyi pelaajauransa ehtoopuolella Newell's Old Boysiin, häneltä kysyttiin, miltä tuntuu olla maailman paras jalkapalloilija.

–  Paras jalkapalloilija on jo pelannut Rosariossa. Hänen nimensä on Carlovich.

Lue myös:

    Uusimmat