Mainos

Dieetti auttaa elämään pidempään

Parikymmentä vuotta kestänyt apinoilla toteutettu yhdysvaltalaistutkimus, jossa kaloreita rajoitetaan ruokavaliossa, on vihdoin valmis. Tiedelehti Science kertoo, että kalorien melko tiukka sääntely ruokavaliossa pidentää joidenkin nisäkkäiden elämää. Tutkimusta johti Ricki J Colman Madisonin yliopistossa Wisconsinissa Yhdysvalloissa.

Tutkimuksen mukaan apinat, joiden ruokavaliota ei säännellä millään tavalla, kuolevat kolme kertaa todennäköisemmin joihinkin iän tuomiin sairauksiin kuin dieetillä olleet apinat.

Tutkimus on herättänyt yleistä kiinnostusta. Esimerkiksi geriatrian psykiatri Dr. Gary Kennedy Montefioren sairaalasta sanoo, että myös ihmisillä syövissä, diabeteksessa ja sydänsairauksissa dieetin tulokset näkyvät välittömästi.

Paul McGlothin ja Meredith Averill ovat kirjoittaneet kirjan "The CR (calorie restriction) Way to Happy Dieting". He uskovat, että eläminen hienoisessa näläntunteessa on terveydelle hyväksi.

- Nälän tunteen on sanottu olevan hyvää lääkettä etenkin sydämelle ja aivoille, Meredith Averill sanoo.

Molemmat kirjailijoista syövät terveellisiä aamiaisia ja lounaita jättäen iltasyömisen kokonaan väliin. Paul McGlothin kehuu, että hänellä on nykyään enemmän energiaa kuin parikymppisenä.

Apinoilla tehty tutkimus pätee ainakin osin myös ihmisiin, mutta aivan täysin ihmisiin tutkimusta ei voida soveltaa. Kalorien sääntely on tarkkaa työtä ja sen säännöllisessä toteuttamisessa on syytä olla aina erittäin varovainen. Ihmiset menevät toisinaan jopa äärimmäisyyksiin.

Kennedyn mukaan moni ihminen on saanut erittäin hyviä tuloksia elämäänsä dieetistä. Ongelmana on Kennedyn mielestä kuitenkin se, että vain hyvin harva jaksaa nähdä edes hieman vaivaa terveytensä eteen.

(MTV3 - AP)

VIDEON ALUSSA NÄET KUVISSA SAMANIKÄISET APINAT. KUVASSA OIKEALLA ON APINA, JONKA RUOKAVALIOTA ON SÄÄNNELTY. KUVASSA VASEMMALLA PUOLESTAAN APINA, JOKA EI OLE OLLUT DIEETILLÄ.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.