Dettmannin Mitteldeutscher eurocup-voittoon

Suomalaisluotsi Henrik Dettmannin valmentama Mitteldeutscher pystyi pistämään ongelmansa sivuun ja voitti sunnuntaina kansainvälisen koripalloliiton kakkoskilpailun FIBA Euroopan cupin finaalissa Ranskan cupmestarin Dijonin. Kotimaassaan Saksassa Mitteldeutscheria kuitenkin uhkaa kauden ennenaikainen loppuminen.

Mitteldeutscherin sunnuntainen saavutus ei ole arkipäivää saksalaisessa koripalloilussa. Kyseessä oli vasta toinen eurocupvoitto saksalaisjoukkueelle. Alba Berlin voitti vuonna 1995 jo nykyisin edesmenneen Korac-cupin.

Dijonia vastaan Mitteldeutscherin joukkueesta vastustamattomasti kentällä riehui liettualaissentteri Marijonas Petravicius, joka teki 28 pistettä, poimi seitsemän levypalloa ja torjui kolme ranskalaisheittoa. Voiton avain oli kuitenkin lukemiin 84-68 päättyneessä taistossa Mitteldeutscherin puolustus.

- Tämä oli hieno voitto meille, koska käymme läpi vaikeita aikoja juuri nyt, kertoi tammikuussa Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentajaksi valittu Dettmann FIBA Euroopan nettisivustolla.

- Toteutimme hienosti pelisuunnitelmaamme. Tiesimme, että Dijon on erittäin hyvä koripallojoukkue ja sillä on erinomaisia pelaajia, mutta he ovat hieman epävarmoja kaukoheitoissaan. Valitsimme riskitaktiikan ja päätimme, että mikäli Dijon haluaa voittaa meidät, heidän täytyy tehdä se hyppyheitoilla ja kolmosilla, Dettmann jatkoi. Dijon yrittikin 30 kertaa kolmosviivan takaa onnistuen vain viidesti (16,7 prosenttia).

Mitteldeutscher voitti kaikki kymmenen otteluaan FIBA Euroopan cupissa. Välierissä se kaatoi Moskovan Dynamon. Lopputurnaus pelattiin Turkin Izmirissä.

Mitteldeutscher aikoo taistella pelioikeutensa puolesta

Saksassa Mitteldeutscherin asiat ovat heikommilla jäillä. Bundesliigan johto käsitteli perjantaisessa kokouksessaan Mitteldeutscherin tilannetta ja päätti irtisanoa osapuolten välillä olevan sopimuksen ja samalla evätä Mitteldeutscherin pelioikeuden Bundesliigassa. Syynä on Mitteldeutscherin taannoinen ajautuminen selvitystilaan talousvaikeuksien vuoksi.

Päätös tuli Mitteldeutscherille yllätyksenä, sillä selvitystilaan jouduttuaan joukkue sai Bundesliigalta vahvistuksen, että se voisi jatkaa pelejään kauden loppuun saakka. Mitteldeutscher aikookin taistella pelioikeutensa puolesta.

Mitteldeutscherilla olisi viisi runkosarjan ottelua Bundesliigassa jäljellä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat