Mainos

Demokraattien raportti: Todisteet Trumpin väärinkäytöksistä "mittavat"

6:55
Joko Trumpin palli heiluu? Tutkija arvioi, kuinka pulassa presidentti on.

Todisteet Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin syyllistymisestä virkarikokseen ovat mittavat, sanoo Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedusteluvaliokunta loppuraportissaan.

Raportin mukaan todisteet puoltavat sitä, että Trump olisi syyllistynyt väärinkäytöksiin. Tiistaina julkaistun raportin mukaan Trump henkilökohtaisesti ja välillisesti pyysi vierasta hallintoa eli Ukrainaa edesauttamaan uudelleenvalintaansa.

Edustajainhuoneen demokraatit aloittivat virkarikostutkinnan, koska katsovat Trumpin käyttäneen asemaansa väärin oman etunsa ajamiseksi. Demokraattien on kerrottu tähtäävän siihen, että edustajainhuone äänestää virkasyytteen nostamisesta ennen vuoden loppua.

Jos syyte nostetaan, Trumpin viraltapanoa käsiteltäisiin senaatissa tammikuussa.

Valkoinen talo kiistää

Valkoinen talo kiisti valiokunnan raportin todistavan mitään väärinkäytöksiä. Valkoisen talon tiedottaja Stephanie Grisham soimasi tiedusteluvaliokuntaa ja sen johtajaa demokraattien Adam Schiffiä yksipuolisesta toiminnasta.

– Yksipuolisen huiputusprosessin päätteeksi Schiff ja demokraatit epäonnistuivat täysin tuomaan esiin mitään todisteita siitä, että presidentti Trump olisi toiminut väärin, Grisham sanoi.

– Tämä raportti heijastelee vain heidän turhaumiaan. (Tiedusteluvaliokunnan) Puheenjohtaja Schiffin raportti on kuin kellaribloggarin jaarittelua, jossa yritetään todistaa jotain, vaikka mistään ei ole todisteita.

Edustajainhuoneen republikaanit julkaisivat oman, Trumpin toimia puolustavan raporttinsa maanantaina.

Trump on kiistänyt kaikki syytökset virkarikoksista ja kutsunut tutkintaa noitavainoksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja