Mainos

Deep Blue teki historiaa

Supertietokone Deep Blue teki eilen historiaa voittamalla viimeisen pelin ja samalla ottelusarjan maailman parhaana shakinpelaajana pidettyä Garri Kasparovia vastaan. Koskaan aiemmin ei kone ole voittanut hallitsevaa maailmanmestaria kuuden pelin ottelussa.

Deep Blue voitti New Yorkissa käydyssä ottelussa kaksi peliä ja Kasparov yhden. Kolme peliä päättyi tasan.

Viimeisessä pelissä Kasparov käytti Caro-Kannin puolustusta. Deep Blue uhrasi ratsun ja kehitti uhrauksen avulla voittoisan hyökkäyksen.

Maailman huippupelaajiin kuuluva intialainen Viswanathan Anand sanoi ennen sunnuntaista peliä Kasparovin suhtautuvan tietokoneeseen "liioitellun kunnioittavasti". Kasparovin peleille ovat tarkkailijoiden mukaan ominaisia hurjat sommitelmat ja intuitiiviset uhraukset.
-Kasparov pelasti tietokonetta vastaan niin puolustuksellisesti ... En ole koskaan aikaisemmin nähnyt hänen käyttäytyvän näin, Anand sanoi.
-Minulle Deep Blue ei edusta minkäänlaista tekoälyä. Se edustaa tämäntapaisten koneiden uskomatonta laskentavoimaa - ei sen enempää tai vähempää, Anand huomautti.

Kasparov otteli Deep Blueta vastaan jo runsas vuosi sitten. Silloin hän voitti kuuden pelin ottelun pistein 4-2. Supertietokonetta on kehitetty sen jälkeen. Nykyisin kone pystyy IBM:n asiantuntijoiden mukaan tutkimaan 200 miljoonaa asemaa sekunnissa.
(STT-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.