Mainos

Dario Fo ohjaa Rossinia Kansallisoopperassa

Nobel-palkittu italialainen ohjaaja ja kirjailija Dario Fo ohjaa Suomen Kansallisoopperassa Gioacchino Rossinin oopperan Matka Reimsiin. Ooppera saa ensi-iltansa Kansallisoopperan Rossini-viikon yhteydessä 17.1.2003.

Italialainen Dario Fo on yksi maailman merkittävimpiä teatterintekijöitä, näyttelijä, ohjaaja ja näytelmäkirjailija. Vuonna 1926 syntynyt Fo on kirjoittanut yli 40 näytelmää. Hänen maineikkaimpia teoksiaan ovat Mysteerio Buffo ja Ei makseta! Ei makseta!, joita on esitetty paljon Suomenkin teattereissa.

Dario Fo palkittiin vuonna 1997 Nobelin kirjallisuuspalkinnolla. Näytelmien lisäksi Dario Fo on ohjannut myös oopperoita, kuten Rossinin Italiatar Algeriassa, Sevillan parturi ja La Gazzetta. Dario Fo on esiintynyt näyttelijävaimonsa Franca Ramen kanssa myös Suomessa, viimeksi Lilla Teaternissa 1998.

Suomen Kansallisoopperassa Fo vierailee nyt ensimmäisen kerran. Rossinin Matka Reimsiin on koominen ooppera, jossa kruunajaisiin matkalla olevat montaa eri Euroopan kansallisuutta edustavat ihmiset kohtaavat hotellissa. Ooppera oli pitkään kateissa, mutta löydyttyään se on kohonnut nopeasti yhdeksi Rossinin suosituimmista oopperoista. Kansallisoopperassa teoksen johtaa italialainen Maurizio Barbacini ja lavastaa Anna Kontek.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.