Damaskoksen lentokentän lähellä tapahtui suuri räjähdys – Syyrian median mukaan Israel iski ohjuksin

Syyrian pääkaupungin Damaskoksen lähellä tapahtunut valtava räjähdys johtui Israelin ohjusiskusta, raportoi Syyrian valtiollinen uutistoimisto Sana.

Sanan mukaan Israel iski aamukoitteessa ohjuksin sotilaskohteeseen lentokentän lähellä, mistä seurasi räjähdyksiä. Sanan tieto on peräisin nimeämättömästä sotilaslähteestä.

Israelin tiedusteluministeri sanoi aiemmin tänään, että tapaus on linjassa Israelin politiikan kanssa. Hän ei kuitenkaan suoraan vahvistanut, että kyse on Israelin iskusta.

Ministerin mukaan Israel toimii, kun saa tietoonsa, että Hizbollah-järjestölle on menossa kehittyneitä aseita.

– Toimimme estääksemme kehittyneiden aseiden siirtämisen Syyrialta Hizbollahille, kommentoi ministeri Yisrael Katz Israelin armeijan radiolle.

Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) kertoi aamulla, että Damaskoksen lentokentän lähellä on tapahtunut suuri räjähdys, jota on seurannut suuria tulipaloja. Räjähdys kuului Damaskoksessa asti. Kaupunkiin on kentältä matkaa noin 25 kilometriä.

Hizbollah-järjestön tv-kanavan mukaan räjähdys tapahtui polttoainetankeissa ja varastossa lentokentän lähellä. Kanavan kirjeenvaihtaja sanoi, että kyse oli todennäköisesti Israelin ilmavoimien iskusta. Kanava uutisoi räjähdyksen aiheuttaneen vain aineellista vahinkoa.

Libanonilainen Hizbollah on Israelin verivihollinen. Syyrian sisällissodassa järjestö taistelee hallituksen liittolaisena.

Israel on näyttänyt pyrkivän pysymään erossa Syyrian sisällissodasta, mutta toisaalta se on myöntänyt tehneensä ilmaiskuja, joilla se on kertomansa mukaan halunnut pysäyttää kehittyneiden aseiden toimittamisen Hizbollahille.

Lue myös:

    Uusimmat