Suomella ja Ruotsilla on käynnissä valmiusharjoitus Itämerellä – puolustusministerit keskustelevat yhteistyöstä Gotlannissa

Ruotsissa Nato-keskustelun ytimessä on Suomi – Lumikero: “Kaikki toteavat, että pikatietä ei ole” 3:06
Katso myös: Ruotsissa Nato-keskustelun ytimessä on Suomi – Lumikero: “Kaikki toteavat, että pikatietä ei ole”

Suomi osallistuu tänään Ruotsin järjestämään merelliseen yhteistoimintaharjoitukseen Gotlannin länsipuolisella merialueella, kertoo Puolustusvoimat tiedotteessaan.

Puolustusministeriön tviitin mukaan puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ja Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist tapaavat kahdenvälisesti Visbyssä Gotlannissa. Ministerien kerrotaan keskustelevan ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta ja maiden välisestä yhteistyöstä.

Puolustusvoimien mukaan yhteisen harjoituksen tavoitteena on testata ja kehittää Suomen ja Ruotsin yhteistä tilannekuvaa sekä meri- ja ilmavoimien yhteistoimintakykyä. 

Mukana miinalaiva Uusimaa

Suomesta harjoitukseen osallistuu Pääesikunnan ja puolustushaarojen osia, taistelualus sekä ilmavoimien koneita.

Merivoimista harjoitukseen osallistuu miinalaiva Uusimaa, joka harjoittelee tilannekuvan jakamista ja johtamista kansainvälisessä ympäristössä. Ilmavoimista harjoitukseen osallistuu lentotekniikan henkilöstöä ja kaksi Hornet -monitoimihävittäjää, jotka tukeutuvat Visbyn tukikohtaan Gotlannissa.

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan vierailut toisen maan alueella sijaitseviin tukikohtiin ja harjoittelualueille ovat osa Suomen ja Ruotsin ilmavoimien tiivistä FISE-yhteistyötä.

Lue myös:

    Uusimmat