D-A-D: Asematunnelin keikka muistetaan yhä

Tanskalaisbändi D-A-D on ahkera Suomessa kävijä. Vuosien varrella bändi on soittanut mm. ohikulkijoiden ilmaiseksi iloksi Helsingin Asematunnelin Kompassiaukiolla.

Tällä kertaa D-A-D nähtiin Jäähallissa, Deep Purplen lämmittelijänä. Bändin laulaja-kitaristi Jesper Binzer kertoo, että heidän suhteensa Suomeen on pitkä ja intohimoinen.

- Suomalaisia ja tanskalaisia yhdistää melankolia. Olemme käyneet täällä uramme alusta saakka ja tunnemme olevamme Suomessa kuin kotonamme. Suomessa ja Ruotsissa rock on ollut hyväksytympi osa kulttuuria kuin Tanskassa.

- Kymmenisen vuotta sitten Helsingin Asematunnelissa soittaminen oli osa kampanjaamme, jossa halusimme soittaa oudoissa paikoissa. Siitä puhutaan yhä nettisivuillamme.

Maanantaina ilmestyi D-A-D:n The Overmuch Box, johon on kerätty 25 vuoden ajalta bändin kaikki 10 studioalbumia, singlejä ja harvinaisuuksia. Kaikki äänitteet on remasteroitu.

- Boxissa on lähes kaikki mitä olemme ikinä tehneet. Olemme siitä hyvin ylpeitä. Tuntuu hyvältä nähdä koko tuotanto yhdessä laatikossa.

Suomalaisbändi Smack kuuluu D-A-D:n esikuviin.

- Ennen albumiamme No Fuel Left For The Pilgrims, kuuntelimme pelkkää Smackia. Se bändi oli valkoista bluesia!

D-A-D:n lähitulevaisuuteen kuuluu 25 yhteisen vuoden juhlistaminen keikkailulla Euroopassa, Tanskan ulkopuolella.

- Viime viikolla Portugalissa, Lissabonissa 4000 hengen yleisö osasi kappaleemme ulkoa. Se tuntui 25-vuotislahjalta.

Katso D-A-D-haastattelu kokonaan:

Lue myös:

    Uusimmat