Colorado voiton päässä finaaleista – Mikko Rantanen iski sinetin

Colorado Avalanche kaatoi kolmannessa konferenssifinaalissa Edmonton Oilersin 4-2 ja johtaa sarjaa nyt 3-0. Se on voiton päässä jääkiekon NHL:n finaaleista.

Edmonton aloitti maalinteon jo vajaan minuutin pelin jälkeen supertähti Connor McDavidin laittaessa kiekon maaliin. Coloradon Valeri Nichushkin toi joukkueensa tasoihin erän loppupuoliskolla ja viimeisteli myös johto-osuman toisessa erässä.

Ryan McLeod tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä. Edmonton sai pian tämän jälkeen ylivoiman, mutta ei onnistunut siirtymään ottelussa johtoon. Colorado sen sijaan käytti saumansa suoraan jäähyaitiosta, kun J.T. Compher karkasi läpiajoon ja iski kiekon maaliin maalivahti Mike Smithin puikoista.

Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen pääsi vielä viimeistelemään loppuluvut 4-2. Rantanen on tehnyt pudotuspeleissä yhteensä tehot 4+12. Edmontonia vastaan Rantanen on tehnyt jokaisessa ottelussa maalin ja yhteensä tehopisteet 3+2.

Sarja on nyt katkolla Coloradolle. Neljäs konferenssifinaali pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. Finaaleissa vastaan asettuu joko New York Rangers tai Tampa Bay Lightning. Rangers johtaa sarjaa 2-0.