CNN: Yhdysvaltain senaatin ykkösrepublikaani sai jälleen kohtauksen kesken lehdistötilaisuuden

Katso video: Senaatin republikaanijohtaja McConnell jäätyi kesken tiedotustilaisuuden 0:47
Video tapahtuneesta: Senaattori McConnellin puhe keskeytyi kesken lehdistötilaisuuden.

Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnellin käytös lehdistötilaisuudessa keskiviikkona kiinnitti toimittajien huomion.

Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell vastaili toimittajien kysymyksiin, kun hänen puheensa yhtäkkiä taukosi kesken kaiken. Asiasta uutisoi yhdysvaltalaismedia CNN.

CNN:n mukaan 81-vuotiaan McConnellin ”jäätyminen” kesti noin 30 sekuntia. Häneltä oli juuri kysytty aikeista pyrkiä uudelle kaudelle vuoden 2026 vaaleissa. McConnellin kerrotaan pyytäneen toimittajaa toistamaan kysymyksen useita kertoja, minkä jälkeen hän kakisteli puheessaan ja tuijotti hiljaa eteenpäin. Hän ei myöskään vastannut muiden tilanteessa esittämiin kysymyksiin.

McConnellin avustaja keskeytti tilanteen ja kommunikoi poliitikon kanssa, CNN kertoo. Lopulta McConnell vastasi toimittajille ”OK”, ja avustaja pyysi toimittajia puhumaan kovempaa.

CNN kertoo McConnellin kohdalla käyneen samansuuntaisesti vasta viime kuussa, jolloin hänen kerrottiin olevan kuitenkin kunnossa. Tapaukset ovat herättäneet kysymyksiä poliitikon terveydentilasta.

Senaatin republikaanijohtaja vieraili Suomessa viime helmikuussa.

Kentuckylainen McConnell on istunut senaatin jäsenenä vuodesta 1985 alkaen ja on osavaltion historian pisimpään vallassa ollut senaattori. Republikaaniryhmän johdossa hän on ollut vuodesta 2007. Senaatin vähemmistöjohtajana hän on toiminut tammikuusta 2021 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat