CNN: Israelin joukot häpäisseet lukuisia hautausmaita Gazassa – ruumiita kannettu haudoista

Israel teki lauantaina iskun asuinrakennukseen Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa 0:56
Israel teki lauantaina myös iskun asuinrakennukseen Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa

Uutiskanava CNN:n saamien satelliittikuvien ja videoiden mukaan Israelin armeija on häpäissyt ainakin 16 hautausmaata maahyökkäyksensä aikana Gazassa.

Gazan eteläosassa Israelin joukot tuhosivat uutiskanavan mukaan hautausmaan ja siirsivät paikalta ruumiita. Israelin puolustusvoimien operaatiossa etsittiin Hamasin kaappaamien panttivankien jäänteitä.

CNN kertoo saamansa todistusaineiston osoittavan, että kyseessä on ollut kuitenkin systemaattinen käytäntö Israelin joukkojen edettyä Gazan kaistalla.

Uskonnollisten paikkojen tarkoituksellinen tuhoaminen on kansainvälisen lain vastaista. CNN:n haastattelemien lakiasiantuntijoiden mukaan Israelin toimet hautausmaiden tuhoamisessa saattavat täyttää sotarikosten tunnusmerkit.

Uutiskanavan mukaan Israelin armeija näyttää käyttäneen hautausmaita etuvartioinaan. Satelliittikuvien perusteella Israel on lanannut puskutraktoreilla hautausmaita sileiksi. Esimerkiksi Gaza Cityssä Israelin sotilasajoneuvot näkyvät nyt alueella, joka oli aiemmin hautausmaa. Israelin mukaan kyseisellä hautausmaalla oli ollut Hamasin raketinheitin.

Israelin puolustusvoimien tiedottajan mukaan Israelin joukoilla ei ole käytäntönä tehdä hautausmaista sotilaallisia alueita.

Lue myös:

    Uusimmat