Mainos

Clinton tyytyväinen esivaalin tulokseen

Presidentti Bill Clinton sanoi eilen, että Yhdysvaltain välivaalien tulos osoitti kansan valinneen edistyksen ja yhtenäisyyden tien.
-Tiistaisissa vaaleissa amerikkalaiset lähettivät äänekkään ja selkeän viestin. He asettavat edistyksen puoluepolitiikan edelle ja valitsevat yhtenäisyyden eripuran sijaan, Clinton sanoi ensimmäisessä kommentissaan demokraattien yllättävään vaalivoittoon.

Demokraatit saivat edustajainhuoneeseen viisi lisäedustajaa ja säilyttivät asemansa senaatissa. Yleensä hallitseva puolue on hävinnyt selkeästi välivaaleissa. Clinton sanoi, että vaalien jälkeen hallituksen tärkeimpänä tehtävänä on uudistaa sosiaaliturvaa ja parantaa maan koululaitosta.

Clinton-kuulusteluja supistetaan

Yhdysvaltain edustajainhuoneen republikaanijohtajat aikovat supistaa presidentti Bill Clintonin seksiskandaalin käsittelyä valtakunnanoikeudessa, koska tiistaina pidetyt välivaalit osoittivat, ettei kansa halua erottaa presidenttiä, kirjoitti The Washington Post -lehti tänään.

Lehden mukaan lakivaliokunnan republikaaninen puheenjohtaja Henry Hyde on ehdottanut, että valtakunnanoikeuden käsittely supistetaan vain yhteen todistajaan, eli erityissyyttäjä Kenneth Starriin. Lisäksi käsittely olisi tarkoitus päättää jo marraskuun 26. päivään mennessä. Aiemmin valiokunta oli kaavaillut kutsuvansa useampia ihmisiä todistamaan Clintonin ja Valkoisen talon entisen harjoittelijan Monica Lewinskyn seksisuhteesta.

Demokraattinen puolue menestyi yllättävän hyvin tiistain välivaaleissa. Senaatissa valtasuhde pysyi samana kuin aiemmin ja edustajainhuoneeseen demokraatit saivat viisi lisäpaikkaa. Tarkkailijoiden mukaan tulos on osoitus siitä, että kansa ei ole kiinnostunut asettamaan presidenttiä valtakunnanoikeuteen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.