Chirac liittynyt suomalaisen ruuan arvostelijoihin?

Ranskalaislehden mukaan myös Ranskan presidentti olisi vitsaillut suomalaisen ruuan kustannuksella. Hiljattain suomalaista ruokaa piikitteli Italian pääministeri Silvio Berlusconi.

Myös Ranskan presidentti Jacques Chirac vitsailee suomalaisen ruuan kustannuksella, kertoo ranskalaislehti Libération verkkosivuillaan. Lehden mukaan Chirac hauskutti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Saksan liittokansleria Gerhard Schröderiä lausumalla, että Britanniaa huonommin syödään vain Suomessa.

Lehden mukaan johtajat innostuivat vitsailemaan tavatessaan toisensa viikonloppuna Kaliningradissa, aavistamatta muutamien toimittajien olleen kuulolla. Chirac nauratti Putinia ja Schröderiä etenkin brittivitsein.

-Keittotaidoltaan niin huonoihin ihmisiin ei voi luottaa. Britanniassa syödään Suomen jälkeen kaikkein huonoimmin, Chirac sanaili lehden mukaan.

-Ainoa mitä he (britit) ovat tehneet eurooppalaisen maatalouden hyväksi on hullu lehmä, lehti raportoi hyväntuulisen Chiracin sanoneen.

Chirac arveli myös sotilasliitto Naton ongelmien johtuvan paljolti Britannian kulinaarisesta tarjonnasta. Hän kertoi Putinille ja Schröderille joutuneensa kerran syömään Naton edellisen pääsihteerin George Robertsonin pakottamana skottilaista perinneruokaa, joka ei valtionpäälle juuri maistunut.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi piikitteli hiljattain suomalaista ruokaa sanoen joutuneensa Suomessa käydessään sietämään täkäläistä ruokavaliota.

Ranskalaisdiplomaatti epäilee tietoja

Ranskan Suomen-suurlähetystön kakkosmies, lähetystöneuvos Xavier Delamarre kiistää ranskalaislehden tiedot siitä, että presidentti Chirac olisi vitsaillut toimittajien kuullen suomalaisen ruuan kustannuksella Kaliningradissa.

-On mahdotonta, että toimittajat olisivat voineet raportoida kuulleensa väitetyt puheet, koska Ranskan, Saksan ja Venäjän johtajat tapasivat kolmistaan, Delamarre kertoo.

-On spekuloitu, että venäläiset turvamiehet olisivat puhuneet toimittajille. Toimittajat ovat yrittäneet saada tietoa heiltä. Epäilen kuitenkin suuresti, että näin olisi sanottu.

Delamarren mukaan on hyvinkin mahdollista, että koko juttu on Libérationin toimittajan keksimä tai liioittelema, koska toimittajat ovat olleet tietoisia Italian pääministerin Silvio Berlusconin viimeaikaisista ruokapuheista.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja