Chelsean suomalaislupaus Jimi Tauriainen debytoi Valioliigassa ja teki itselleen lupauksen: "Ei ole montaa mahdollisuutta näyttää"

Tulosruutu tapasi Valioliigassa debytoineen Jimi Tauriaisen, 20 – näin suomalaista on koulittu Englannin jättiseurassa 2:20
Tulosruutu tapasi Valioliigassa debytoineen Jimi Tauriaisen, 20 – näin suomalaista on koulittu Englannin jättiseurassa

Jimi Tauriainen siirtyi Chelseaan eräällä tavalla pahimpaan mahdolliseen aikaan, keskellä koronaviruspandemiaa. 16-vuotias helsinkiläinen asui aluksi yksin hotellissa, ja edustusjoukkueen ovien raottuminen vei suurseurassa lopulta pitkän tovin.

Nuoret suomalaisjalkapalloilijat ovat ajasta aikaan kertoneet silmiä avaavista kokemuksistaan tulokkaina ulkomaalaisissa seuroissa. Havainnot julmasta kilpailuasetelmasta ja rajustakin palautteesta valmennuksen suunnalta ovat saattaneet olla monille uusia seikkoja tuttuihin ja turvallisiin Suomessa vietettyihin pelivuosiin verrattuna. Kesällä 2020 Englantiin matkannut Tauriainen vaikuttaa kaikkeen tähän jo tottuneen.

– En näe, että minulla olisi ollut vaikeuksia sopeutua siihen ympäristöön. Totta kai se vie aikaa, mutta sehän on itsestään selvää. Mulle viimeinen mahdollisuus on se, että tulen takaisin Suomeen. Tein itsellenikin lupauksen, että jos sinne menen, sinne myös jään, Tauriainen kommentoi MTV Urheilulle.

Tauriaisen sopimus Chelsean kanssa on voimassa kesään 2026. Viime kaudella Valioliigassa debytoinut ja kaikki kilpailut huomioiden kolmessa Chelsean edustusjoukkueen ottelussa minuutteja kerryttäneen Tauriaisen edessä saattaa olla lainasopimus muualle.

– Tilanteet ovat aika avoimet, enkä pysty sanomaan oikein mitään. Saa nähdä, miten siellä menee. Toivottavasti pääsen edustusjoukkueen rinkiin näyttämään, kuka olen. Sitähän se aina on. Siellä ei ole montaa mahdollisuutta näyttää, oikeastaan se yksi joka vuosi – jos sitäkään.

Artikkelin videolla: MTV Urheilu tapasi Chelsean suomalaislupauksen Jimi Tauriaisen – "Taivas on rajana"

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat